Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi na suđenju

Policijski propusti u očevidu, a upitno je i jesu li imali sve naloge

Željko Dolački
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
01.09.2017.
u 20:10

U sudnici se jučer čulo da je sporni sef odnesen u corporu, a tek dva dana kasnije napravljen je nalog za njegovo izuzimanje

Kako je napravljen očevid nakon što je provaljeno u središte policije u Heinzelovoj ulici te jesu li tijekom tog očevida policajci napravili propuste, odnosno jesu li imali naloge za svaku radnju koju su proveli, iz rasprave u raspravu postaje središnji problem suđenja Željku Dolačkom. Bivši šef zagrebačke kriminalističke policije optužen je da je inscenirao provalu u sef u svom uredu u travnju 2016. kako bi prikrio da je iz njega nestalo oko 290.000 eura, 640.000 kuna te dva kilograma zlata.

Iz rasprave u raspravu njegova obrana i tužiteljstvo ratuju pokušavajući dokazati svaki svoje teze, a iz iskaza svjedoka mogu se čuti nevjerojatne stvari o načinu na koji policija obavlja svoj posao. Ništa drukčije nije bilo ni jučer kada je na klupu za svjedoke sjeo Denis Žlabravec, koji je bio u radnoj skupini osnovanoj nakon provale. Svjedok je kazao da je dan nakon provedenog očevida došao u sobu Dolačkog.

- Ondje je bio Dolački, domar i čistačice. Sef je bio na podu, a netko je, ne znam točno tko, kazao da bi se sef umjesto u corporu (pohrana dokaza, nap. a.) trebao odnijeti u Vukomerec radi popravka. Nakon toga je rečeno da sef ne može ići u Vukomerec, nego da ga treba odnijeti u corporu - kazao je svjedok.

Rekao je da u tom transportu sef nakon očevida nije bio zapečaćen. A na pitanje Davora Cahuna, branitelja Dolačkog, zašto nije, svjedok je odgovorio:

- Pa bio je razlomljen pa ga nije trebalo pečatiti, a bio je i u zgradi policije, dakle na najsigurnijem mjestu.

Žlabravec je potom objašnjavao da je sef odnesen u corporu, nakon čega su na njega stavljene neke naljepnice, no kazao je i da je nalog za izuzimanje tog sefa napravljen tek dva dana kasnije. Dolački je nakon niza pitanja koja je njegova obrana postavila svjedoku, ustvrdio da svjedok ne govori istinu. Kazao je da Žlabravec nije 5. travnja bio u njegovu uredu, da sef nije odmah pohranjen u corpori već je tri dana stajao ispod stubišta... Tražio je sučeljavanje sa svjedokom, no sud je taj zahtjev odbio.

 

Komentara 17

Avatar Kolo-Tg
Kolo-Tg
20:14 01.09.2017.

Ma dajte! Pa gdje bi antifasist kadar Ostoje Rankovica takvo sto ucinio?

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
20:18 01.09.2017.

I ovakve je Orepic stitio.

DU
Deleted user
20:27 01.09.2017.

Da smo kakav država ovo se jednostavno riješi.Ako se navodi pokažu istiniti one koji su sudjelovali odmah udaljiti iz službe,nikakvi stegovni ni ostalo,otkaz. Ali kako to biva kod nas i u slučaju Buljević iz SOE osuđen za mobing pa onda za nagradu bude postavljen za veleposlanika.Ma mi nismo ni država. https://www.vecernji.hr/vijesti/soa-josip-buljevic-mobing-1184752 https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/promjene-u-diplomaciji-tko-su-novi-veleposlanici-20170620

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije