Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE DOLAČKOM

Svjedok: Nakon što je Dolački uhićen, nismo tragali za nestalim novcem i zlatom

Željko Dolački
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
05.07.2017.
u 14:06

Lukac je bio jedan od vođa grupa unutar Odjela organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke, a u svom iskazu opisivao je i neke od istraga na kojima je radio...

Što se događalo prije uhićenja Željka Dolačkog te kako je funkcionirao odjel kojem je Dolački bio na čelu, u nastavku suđenja Dolačkom na zagrebačkom Županijskom sudu svjedočio je Tomislav Lukac. Lukac je bio jedan od vođa grupa unutar Odjela organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke, a u svom iskazu opisivao je i neke od istraga na kojima je radio. Ispričao je tako da su negdje koncem 2015. Kobre zaustavile automobil u kojem je bio Marko Grgić.

Pretragom vozila u njemu je nađeno 600.000 kuna, a kao Grgić nije znao objasniti porijeklo novca, novac je oduzet i donesen u središte kriminalističke policije. - Juralić mi je kazao da taj novac prebrojimo i fotografiramo, no da ne popisujemo novčanice. Rekao je da je ta naredba došla od Dolačkog. To nije bilo uobičajeno, no novca je bilo puno, a već je bilo i oko dava sata u noći, pa bi brojenje tog novca dugo trajalo - kazao je Lukac.

Dolački, koji je kasnije prigovorio tom djelu svjedokova iskaza, obzirom da svjedok nije imao neposredna saznanja o razgovoru između Dolačkog i Juralića, pitao je svjedoka: - Je li vam poznato da sam nakon fijaska s mjenjačnicama, kada je oduzeto 20 milijuna kuna, a nastao je problem zbog krivo upisanih serijskih brojeva, naložio svima da se oduzete novčanice ne popisuju već fotografiraju?

- Nije mi to poznato - odgovorio je svjedok. Lukac je zatim ispričao što se dogodila kada je policija napravila raciju u jednom od klubova Stipana Ivića. Ivić je prije par mjeseci izrešetan u svom vozilu u Španskom te je od posljedica ranjavanja preminuo. Te večeri kada je u njegovom klubu bila racija, policija je našla sef u kojem je bilo 200.000 kuna. - Ivić je tada rekao da to nije novac kluba već njegov kojeg nije stigao staviti na račun. Jedna od poreznika koji je bio nazočan, kazao mu je da se to ne smije tako raditi. Odlučeno je da se taj novac oduzme, a ne znam što se dalje dogodilo s njim - ispričao je svjedok.

Ivić je, inače po medijima prozivao Dolačkog zbog tog novca tvrdeći da mu je policija oduzela novac te da mu ga nije vratila. A što se tiče Ivića, Davora Cahuna, odvjetnika Željka Dolačkog zanimalo je i je li svjedok znao da neki njegovi kolege iznuđuju Ivića. Riječ je o slučaju u kojem su dvojica policajaca iz VII PP od Ivića tražili 5000 eura kako bi opstruirali istragu koja se protiv njega vodila zbog iznude. Taj policijski dvojac je nedavno nepravomoćno zbog toga osuđen, a Lukac je na Cahunov upit odgovorio:

- Tada za to nisam znao, no doznao sam nakon što su te kolege uhićene. Dolačkom se sudi zbog zloporabe položaja, a tereti ga se da inscenirao provalu u sef u svom uredu, kako bi prikrio da su iz sefa nestali novac i zlato oduzeti u kriminalističkim istragama. Ni novac ni zlato nisu nađeni kod njega, pa je njegovog odvjetnika zanimalo i je li policija nakon uhićenja Dolačkog pokrenula potragu za nestalim novcem i zlatom. - Ne - odgovorio je svjedok.

Komentara 1

Avatar tigarbbb
tigarbbb
15:32 08.07.2017.

Naravno da niste tražili,kad ste to popalili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije