Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uloga u prosvjedima

Policija ispitala Josipa Klemma. Zanima ih što je radio u Vukovaru!

josip klemm (1)
Foto: PIXSELL
1/7
03.09.2013.
u 16:33

Josip Klemm u Vukovar je stigao u ponedjeljak odmah nakon vijesti o postavljanju dvojezičnih tabli na pročelja važnijih institucija u gradu, a sinoć je ispred PU vukovarsko-srijemske u Vinkovcima pružao potporu privedenom Stevi Culeju

U prostorijama Policijske uprave zagrebačke u Petrinjskoj ulici danas je oko 15.30 sati na obavijesnom razgovoru bio Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije. Premda njegovi suborci i prijatelji zasad ne znaju razlog njegova ispitivanja, nema dvojbe da policiju zanima Klemmova uloga u jučerašnjim burnim prosvjedima zbog uvođenja ćirilice u Vukovaru.

Naime, Josip Klemm u Vukovar je stigao u ponedjeljak odmah nakon vijesti o postavljanju dvojezičnih tabli na pročelja važnijih institucija u gradu, a sinoć je, zajedno sa stotinjak suboraca, ispred PU vukovarsko-srijemske u Vinkovcima pružao potporu privedenom Stevi Culeju, dopredsjedniku Udruge specijalne policije. Umirovljeni specijalci i pripadnici gardijskih brigada, predvođeni Klemmom, tražili su da policija ispita Culeja i što prije ga pusti na slobodu, a posebno su bili revoltirani kada su čuli da je županijski državni odvjetnik odbio doći u Vinkovce kako bi ga ispitao.

– Neka u što kraćem vremenu sudac dođe saslušati pritvorene. Ako su krivi, krivi su, ako nisu, neka ih se pusti. Očito nekome odgovara da u Vukovaru bude nered – kazao je sinoć Klemm ispred policijske postaje, a nekolicina branitelja potom se, navodno, uputila prema Županji, odnosno kući državnog odvjetnika. Pojavio se u kasnim noćnim satima i ispitao Culeja, koji je pušten jutros oko 3.30 sati. Josip Klemm stigao je u Zagreb u ranim satima utorka,  a već poslije podne bio je u policijskoj postaji.

>>'Zaustavili 28 autobusa na putu za Vukovar' Policija: Ne znamo ništa!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije