Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjedi u Turskoj

Policajci uhitili 50-ak odvjetnika zbog podržavanja prosvjeda

odvjetnici uhićenje (1)
Foto: Twitter
1/7
12.06.2013.
u 12:38

Specijalne jedinice upale su u zgradu suda Caglayan u Istanbulu i uhitili 50-ak odvjetnika uz zvižduke i negodovanja svjedoka

Turska policija uhitila je i zatvorila više od 50 odvjetnika zbog pridruživanja prosvjedima, piše Rt.

Dok su policajci jučer ujutro vodenim topovima i suzavcima rastjerivali prosvjednike s trga Taksim, specijalne jedinice upale su u zgradu suda Caglayan u Istanbulu i uhitili odvjetnike uz zvižduke i negodovanja svjedoka. Svjedoci opisuju scenu bez presedana te ističu kako se nije radilo samo o uhićenju, već i o fizičkom napadu na odvjetnike od strane policije. Odvjetnica Fatma Elif Koru ističe kako se radilo o "brutalnom uhićenju".

- Upravo smo se okupljali da damo izjavu za novine po pitanju Gezi parka kada nas je policija napala. Bilo je jako brutalno. Sada se 49 mojih kolega nalazi u pritvoru. Mnogi su ozlijeđeni, rekla je.

Oko stotinu odvjetnika okupilo se ispred policijske stanice zahtijevajući oslobađanje svojih kolega. "U kakvom mi to demokratskom režimu živimo", upozoravali su.

>>Turski prosvjednici ponovno na Taksimu. Vlada nelagodna tišina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije