Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMEMORACIJA Godišnjica zločina u Škabrnji

Pokajanje, pa tek onda oprost

18.11.2007.
u 18:49

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen-obilježja mjesta masovne grobnice žrtava iz Domovinskog rata, potom komemorativnim skupom, svetom misom i mimohodom do spomen-obilježja poginulim na mjesnom groblju, jučer je u Škabrnji obilježena 16. godišnjica okupacije.

Toga 18. studenoga 1991. u Škabrnju su umarširale snage JNA i srpskih paravojnih formacija te ubili 31 civila i 13 hrvatskih vojnika, a u ratne četiri godine to mjesto imalo je 80 poginulih. Načelnik općine Nedjeljko Bubnjar i zapovjednik Samostalnog bataljuna Škabrnja Marko Miljanić podsjetili su kako počinitelje zločina pravda nije dotaknula.

Da bi se oprostilo za zločine, moramo najprije čuti pokajanje srpskoga naroda koji sam mora sagledati svoje postupke poručio je Miljanić. S njegovim riječima složili su se i izaslanik Sabora, njegov potpredsjednik Darko Milinović i izaslanik Vlade, ministar Božidar Kalmeta koji je kazao kako se stalno mora inzistirati da krivci za zločine budu kažnjeni.

U Škabrnji je bio i predsjednik SDP-a Zoran Milanović, i to u stranačkom izaslanstvu koje je položilo vijenac ispred spomen-obilježja mjesta masovne grobnice.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije