Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dirljiva snimka

Pogledajte što ove divlje zvijeri rade afričkom zoologu!

lavovi
Foto: Youtube Screenshot
1/2
13.01.2014.
u 10:15

Afrički zoolog Kevin Richardson ima poseban odnos s divljim životinjama

Pokušati zagrliti divlje lavove bilo bi ravno suicidu, ali ne i za južnoafričkog zoologa Kevina Richardsona. Tijekom dugogodišnjeg rada na terenu i istraživanja Richardson je uspostavio dojmljivu interakciju sa životinjama pa ga divlje mačke dočekuju kao najboljeg prijatelja, piše EarthProm.

Vidljivo je to i na ovoj snimci koja prikazuje Kevinov posjet paru lavova. Nakon što ih pozove k sebi, životinje se zalete i nasrnu na njega. No ne da bi ga pojele već obujmile svojim šapama u najdirljiviji zagrljaj kojeg ćete vidjeti u životu. Gotovo nevjerojatno izgledaju prizori u kojem se divlje životinje teške više od 200 kilograma veselo maze s ovim zoologom. Još nevjerojatnija je činjenica da Kevin isti efekt postiže i sa hijenama.

Snimke prijateljstva sa životinjama Richardson je podijelio na društvenim mrežama kako bi upozorio na izumiranje mnogih divljih vrsti. Sličan scenariji prijeti i njegovim prijateljima lavovima koji bi za 20-ak godina mogli postati rijedak prizor u afričkim savanama.

>>Pogledajte preslatke mladunce vrlo rijetke vrste bijelog lava

Komentara 1

LO
lopine
17:43 13.01.2014.

kad bi takvi ljudi vodili ovu našu tužnu zemlju to bi bio raj..... ove životinje nemre niko prevarit, il jesi il nisi ............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije