Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNAŽNO NEVRIJEME

Pogledajte satelitske snimke: Olujni oblaci kretali su se kontinentalnom Hrvatskom

Nevrijeme 02.06.
Foto: Screenshot/Zoom Earth
1/5
03.06.2022.
u 11:28

Najviše štete, zbog snažne tuče, zabilježeno je u Krapinsko-zagorskoj županiji

Olujno nevrijeme praćeno kišom, tučom i vjetrom zahvatilo je jučer u večernjim satima dijelove Krapinsko-zagorske, Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije te Grad Zagreb, a njegovo se kretanje može pratiti uz pomoć stranice "Zoom Earth". Naime, riječ je o stranici koja u stvarnom vremenu prikazuje satelitske slike s radarom za oborine.

U 20:15 sati, olujni su oblaci iz Austrije i preko Slovenije stigli nad područje Hrvatske. 

Foto: Screenshot/Zoom Earth

Sat vremena kasnije, u 21:15 sati, može se uočiti kako se kreću u smjeru jugoistoka

Foto: Screenshot/Zoom Earth

Do 22:15 sati, olujni oblaci većim su dijelom bili nad Hrvatskom te gotovo u potpunosti napustili područje Slovenije i Austrije. 

Foto: Screenshot/Zoom Earth

U 23:15, uočava se da su olujni oblaci nastavili kretanje nad područjem kontinentalne Hrvatske, odnosno prema jugoistoku.

Foto: Screenshot/Zoom Earth

Olujni su oblaci oko 2:15 sati bili nad područjem Slavonskog Broda te nastavili kretanje prema Bosni i Hercegovini. Kada su između 3:15 i 4:15 sati bili nedaleko Tuzle, znatno su smanjeni i oslabjeli.  

Foto: Screenshot/Zoom Earth

Najviše štete, zbog snažne tuče, zabilježeno je u Krapinsko-zagorskoj županiji. Kako je izvijestila Hrvatska vatrogasna zajednica, stabla i granje padale su po prometnicama, a velike štete su nastale su na krovištima i poljoprivrednim kulturama.

Ravnateljstvo civilne zaštite istaknulo je da je bilo poteškoća u opskrbi električnom energijom te kako je velika količina kiše uzrokovala plavljenje podrumskih prostorija u mjestima Risvica, Veliko Trgovišće, Jezero Klanječko, Stubičke Toplice, Klanjec, Kladnik, Kumrovec te Zagorska Sela. Također, zbog nanosa blata i vode na DC 229 između mjesta Miljana i Plavić, intervenirali su djelatnici Županijske uprave za ceste. 

VIDEO Snažna tuča poharala kontinentalnu Hrvatsku, objavljene fotografije posljedica: 'Situacija je katastrofalna'

Što se tiče Zagrebačke županije, najviše su nevremenom bila zahvaćena mjesta Jastrebarsko, Čeglje, Gudci Draganički, Izimje i Pribić. U mjestima Čeglje i Gudci, navodi Ravnateljstvo civilne zaštite, tuča je oštetila više krovova na obiteljskim kućama i gospodarskim objektima, a jak vjetar uzrokovao je rušenje stabala na kolnik. Stablo je palo i u Gradu Zagrebu, na parkirano vozilo, a uklonili su ga vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Zagreb. 

Nevrijeme je zahvatilo i Sisačko-moslavačku županiju gdje su se u naseljima Joševica, Maja i Dvorišće stabla srušila na prometnice, a u Dvorišću i betonski stup Elektre. U mjestu Orleković na prometnicu D36 srušio se bor.

VIDEO Tuča napravila veliku štetu u Zagorju

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije