Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA SLOBODU

VIDEO Pogledajte kako Hrvati dolaze pred sud u Zambiji

Foto: Stringer/REUTERS
12.01.2023.
u 11:30

Službenik Veleposlanstva RH u Pretoriji zadužen za konzularne poslove, dodali su u Ministarstvu, ponovno je posjetio hrvatske državljane u pritvoru, te je bio na ročištu u utorak.

Zambijski sudac David Makalicha u Ndoli odlučit će danas na ročištu hoće li hrvatski državljani koje se sumnjiči za trgovanje djecom biti pušteni na slobodu uz jamčevinu.

Objavljena je i snimka dolaska Hrvata na sud.

 

Podsjećamo, u Ndoli, zambijskom gradu na granici s DR Kongom, naši su državljani i uhićeni 7. prosinca, u međunarodnoj zračnoj luci Simon Mwansa Kapwepwe. S njima su bila i djeca koja su im potom oduzeta. Službenik Veleposlanstva RH u Pretoriji zadužen za konzularne poslove, dodali su u Ministarstvu, ponovno je posjetio hrvatske državljane u pritvoru, te je bio na ročištu u utorak.

Hrvatski državljani tek su u petak 6. siječnja prvi put ispitani pred sucem nižeg suda, a rasprava u predmetu odgođena je za 10. siječnja. Osmero hrvatskih državljana je tada negiralo krivnju. Branitelj Kelvin Silwimba zatražio je da se Hrvate pusti da ostatak postupka provedu na slobodi uz plaćanje jamstva, međutim tome se usprotivilo državno tužiteljstvo navodeći kako su oni stranci i sukladno tome to predstavlja rizk pred mogućim bijegom.

Pratite OVDJE događaje u sudnici u Zambiji

VIDEO: Ništa od zime: Osjetnije će zatopliti, stiže i izraženija kiša

 

Ključne riječi

Komentara 14

AN
AntePortas9
11:44 12.01.2023.

Čuj, "borba za slobodu". Ovi su k'o neki revolucionari. Nisu došli po kućne ljubimce.

BH
BHHrvat1975
11:54 12.01.2023.

Još malo pa će biti pozitivci... Za Index. hr znam da jesu, ali i ovdje

Avatar Oluja 95'
Oluja 95'
11:55 12.01.2023.

Kak su odjednom Apatridi postali Hrvati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije