Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA BRITANIJA

Poglavar Anglikanske crkve usporedio britansku vladu s Trećim Reichom

22.12.2008.
u 18:02

Poglavar Anglikanske crkve nadbiskup od Canterburya Rowan Williams usporedio je poteze vlade premijera Gordona Browna za spašavanje posrnulog gospodarstva s Trećim Reichom i nacističkim režimom. Kako prenosi The Daily Telegraph, Williams je britanskoj vladi zamjerio da se, kao i Njemačka 30-tih godina 20. stoljeća, u suzbijanju recesije koristi načelima koja većini ljudi onemogućava da se osjećaju kao ljudska bića.

– Što je s umirovljenicima i njihovim izgubljenim ušteđevina, sa zaposlenicima koji su ostali bez posla – pita se Williams, koji premijeru Brownu prigovara da je izgubio moralni kompas. Unatoč sanaciji banaka s 500 milijardi funti i smanjenju PDV-a, britansko gospodarstvo i dalje pada u recesiju, a očekuje se da će broj nezaposlenih do kraja mjeseca biti i više od dva milijuna, navodi The Daily Telegraph.

Vođa Anglikanske crkve također je žestoko napao britansku i američku vladu zbog postupaka na Bliskom istoku, rekavši kako je njihova politika izložila riziku kršćane koji žive u tom području. Ocijenio je da je angloamerička vanjska politika izazvala loše odnose između muslimana i kršćana i učinila kršćane metom muslimanskih ekstremista. Rekao je da su kršćani izloženi napadima i prisiljeni napustiti Bliski istok jer ih njihovi sunarodnjaci smatraju pristašama “zapadnih križara”. Williams je otprije poznat kao kritičar rata u Iraku, koji smatra da za vojnu intervenciju nema moralnog opravdanja. (zb)


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije