Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potvrdila policija

Podnesena kaznena prijava protiv učenika koji je žigosao djevojku

08.02.2019.
u 09:52

Prema maloljetniku je nadležnom državnom odvjetništvu za mladež podnesena kaznena prijava zbog tjelesne ozljede, priopćeno je iz Policijske uprave zadarske

Zadarska policija je protiv 15-godišnjeg maloljetnika, učenika 1. razreda Ekonomsko-birotehničke škole u Zadru, koji je užarenim vrhom upaljača u obliku slova "U" opekao školsku kolegicu i kolegu, podnijela  državnom odvjetništvu za mladež kaznenu prijavu zbog tjelesne ozljede. 

 "Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad maloljetnom osobom u dobi od 15 godina, koju se sumnjiči za tjelesnu ozljedu. Prema maloljetniku je nadležnom državnom odvjetništvu za mladež podnesena kaznena prijava zbog tjelesne ozljede", priopćeno je u petak iz Policijske uprave zadarske.

Pogledajte izjavu djevojke o žigosanju

Pogledajte izjavu oca djevojke

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u četvrtak je u zadarsku školu uputilo prosvjetnu inspekciju, a u slučaj se uključila i zadarska policija, koja je provela kriminalističko istraživanje, a ozljede koje su zadobile dvije maloljetne osobe policija je okvalificirala kao lakše.

 Načelnik zadarske krim-policije Boro Mršić potvrdio je u četvrtak na konferenciji za novinare kako se "stručna služba škole uključila pravovremeno" te da će po okončanju istraživanja o svemu obavijestiti Centar za socijalni rad i nadležno državno odvjetništvo. Dodao je da je policija obavijest o događaju zaprimila od medija.

 Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak jučer je izjave ravnatelja zadarske Ekonomsko-birotehničke škole o slučaju vršnjačkog nasilja ocijenila u potpunosti neprimjerenima te je oštro osudila sve izjave kojima se grubo diskriminira učenike u odnosu na program koji pohađaju.

Ključne riječi

Komentara 33

Avatar YJAK_Y
YJAK_Y
10:54 08.02.2019.

Kad sam ja bio mlad, takvo nešto je bilo nezamislivo. Da je onda to napravio netko djevojci albanske nacionalnosti, uvjeren sam da bi se za nasilnika pobrinuli njezina braća i rođaci. No očigledno su sad došla druga vremena...

1
1
10:30 08.02.2019.

Maloga treba poslati u popravni dom na 2-3 godine, da dođe sebi. Nema tu puno mudrosti.

PL
PlenkiŠtipoguz
10:25 08.02.2019.

Mali je kreten kojem je od dosade i kretenluka došlo da pravi sranje na nastavi. To s slovom U nema nikakve veze. Žigosao bi on i 4C da mu je palo na pamet. Normalno, ovo je došlo kao naručeno za novinare o ostale "napredne" članove našega društva!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije