Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Otac žigosane djevojke: Ovo traje već niz godina, napao je iz dosade

Ravnatelj nije zvao ni policiju ni hitnu, a nije htio ni da se novinari miješaju.
07. veljače 2019. u 16:17 56 komentara 7250 prikaza
Adem Shala i njegova kći
Foto: Frane Šarić
Pogledajte galeriju 1/4

Otac zlostavljane djevojke iz zadarske srednje škole dao je izjavu za novinare u kojima je rekao što se dogodilo u najnovijem incidentu i rekao da se takve stvari događaju već par godina.

Zadar: Djevojčica koju je žigosao kolega Incident na nastavi Otac žigosane djevojke: Prijete joj smrću, napali su mi djecu jer smo Albanci

- Oko 10 ujutro napravili su žig zapaljivim predmetom. Prvo su pokušali na licu, a onda u ruku. Na to joj je nasilnik rekao "sad si ustaša, tako da znaš" - rekao je otac na upit novinara da opiše što se dogodilo.

Njegova kćerka duže vrijeme doživljava prijetnje.

Osim nje, žigosan je i njezin prijatelj. Žigove je uočila profesorica tjelesnog odgoja nakon čega su išli na razgovor kod ravnatelja. Navečer nakon što je došao s posla otišli su svi kod ravnatelja na razgovor. 

- Nije htio novinare - rekao je otac i dodao - bilo mi je sumnjiva cijela situacija -

Rekao je i kako su im jučer stigle prijetnje na WhatsApp.

Smatra da napad nema veze s njihovom narodnošću.  

- Uzeli su joj jednom mobiteli i tražili 10 kuna - rekao je otac.

Na pitanje da li je politički angažiran rekao je da je predsjednik zajednice Albanaca u Hrvatskoj.

Zatim je i djevojka rekla svoju verziju.

- Ja i moj kolega smo sjedili u klupi, iza nas je sjedio počinitelj, zagrijavao je upaljač, nakon što ga je zagrijao, prislonio mi ga je dva puta i onda je rekao "Sad imaš slovo U, možeš se hvaliti da si ustaša" - rekla je djevojka.

Otac žigosane djevojke | Autor :

Nakon toga je upaljač prislonio i njezinom kolegi. Kad je profesorica primijetila, rekli su joj tko je to napravio i odvela ih je skupa s njim kod ravnatelja.

- Nakon što smo razgovarali s ravnateljem, razrednica nas je pustila da odemo doma, ja i on, i razrednica je sazvala u 18 sati s roditeljima sastanak da se tu riješi sve - rekla je djevojka.

Zašto nisu prijavili odmah?

- Nismo htjeli jer bi nas odmah napadali zašto smo ga izdali jer su oni rekli da je to bila zezancija, da ga nismo smjeli izdati - rekla je.

Misli li da je razlog to što je pripadnica albanske manjine?

- Nije razlog. On je onako čisto iz dosade to napravio - rekla je

Anđa Perić živjela u pet država Umrla najstarija Hrvatica. U školu nije išla, kod liječnika je prvi put bila sa 100 godina

Osjeća li se ugroženo?

- Pa malo - rekla je.

Dječaku kojeg je također ožario nije rekao ništa, a njemu zapravo nije uspio otisnuti U, samo mu je prislonio upaljač, rekla je djevojka.

Je li napadač bio dosad problematičan.

- Problematičan je u razredu i to, ali većinom nisam imala nikad problema s njim - rekla je djevojka.

Rekla je i da se policija nije odmah pozvala te da misli da to nije u redu.

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
 • Avatar Crocrodil
  Crocrodil:

  Znači da je riječ o ustaškom obilježju, a ne običnom obliku upaljača, obavijestio nas je sam "satiričar"..."konceptualni umjetnik"..."ustaški žigotvorac" ... Jer je tako u svom "izopačenom srednjoškolskom ustaškom umu" namjeravao "žigosati" dvoje učenika ispred sebe, podlo, pokvareno i fašistički.... a ... prikaži još! ne jer mu je oblik upaljača najviše na to ličio. Ne jer je vjerojatno blesav i pomalo agresivan, "duhovit" kao Frljić itd... Da mediji nisu istaknuli u prvi plan "popratni komentar" ovo bi bila rasprava o agresiji u školama, stručnim službama i sličnim svakodnevnim piz.arijama... Ovako je to "Goropadni napad Ustaše na ugroženu Albanku". P. S. zašto ne znamo.koje je nacionalnosti drugi učenik? Da nije možda Hrvat, pa je i tako "ustaša" a onda ne može biti ni "ugrožen"?

 • Deleted user:

  Mala je rekla da nije razlog bio sto je Albanka. Znaci taj idiot bi to napravio svakome, treba ga kazniti i gotovo. Da je mala bila srpkinja, u Srbiji bi vec sazvali krizni stab kako ustase pale srbe u hrvatskoj, ... prikaži još! Pupovac bi vec bio pripremio vijenac Taj djecak je neodgojen i glup, sve price o politickom razlogu su bez veze. Leftardi, mozete opet u krpe, sve ok

 • HugoMrgud:

  najbolje bi bilo da se U izbaci iz abecede, neš ti nešto,gluparije maloljetničke ,dečko je htio malo pažnje a ovi odma cijela frka. Dam se okladiti da nitko ni riječi nebi napisao da je ovaj napravio žig petokrake................a žigosanje je ... prikaži još! žigosanje bez obzira na izgled žiga.