Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pretekli ih

Počelo suđenje Romima koji su napali obitelj na cesti kod Gorice

autocesta
Ivo Čagalj/PIXSELL
10.01.2012.
u 11:54

Jurica Gulan tog je dana predvečer otišao s trudnom suprugom, dvoje male djece i sa sestrom na kupanje u Turanj kod Biograda.

– Da se nisam izmakao, ubio bi me sjekirom. Zamahnuo je kao da cijepa drva te me sječivom ili drvenim dijelom, ne znam,  zahvatio po arkadi zbog čega imam osam šavova – rekao je na suđenju Jurica Gulan iz Galovca pokraj Zadra kojeg su u srpnju prošle godine na cesti kod Gorice napali Slobodan Amić (33), Pero Kukić (28), Milan Đurđević (30) i Stevo Amić (43), pripadnici romske nacionalne manjine iz okolice Pakraca.

Jurica Gulan tog je dana predvečer otišao s trudnom suprugom, dvoje male djece i sa sestrom na kupanje u Turanj kod Biograda. U vožnji je pretekao kombi s napadačima koji su mu se, kada se ispred njega našao traktor i kada je usporio, kako je kazao, gotovo naslonili na automobil te mu pokazivali srednji prst i prijetili. Gulan je tada zaustavio automobili i izašao.

– Nisam mogao preteći traktor jer tamo je bila okuka pa sam izašao i pokazao im da su mi u automobilu djeca i da to ne rade. Kada sam otišao u auto po mobitel kako bih nazvao policiju, dobio sam udarac nogom u bradu, a potom su me tukli metalnim šipkama po tijelu i glavi – rekao je Jurica Gulan dodajući da je Slobodan Amić, prvooptuženi za pokušaj ubojstva, otišao potom po sjekiru i zamahnuo prema njegovoj glavi te ga ozlijedio.

– Mislila sam da ce Juricu sjekirom prepoloviti, da će ubiti njega, pa potom i sve nas. Bila sam trudna, a uz mene su bila mala djeca koja su vrištala i bila u šoku jer je Jurica bio sav krvav. I danas smo svi u šoku – rekla je Ika Ikić Gulan, supruga napadnutog Galovčanina. Optuženi su zanijekali krivnju, a jedan od optuženih rekao je da je Gulan izašao iz automobila s velikim nožem. Obrana tvrdi da je Gulan isprovocirao sukob.

Ključne riječi

Komentara 12

ZA
zagzag
12:25 10.01.2012.

ili ga kastriraš i zatvoriš u sobu sa 5 k..vi.

Avatar Milan-O
Milan-O
12:48 10.01.2012.

Sretni Cigani jer imaju policiju,da im je ovo \'ona\'milicija nebi im nikada vise palo ovako nesto na pamet.Sto mislite zasto?

ZA
zagzag
12:11 10.01.2012.

znaš kako kaznit cigana? daš mu pare i pošalješ ga na goli otok,ima da pukne puno prije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije