Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj selotejp i garaža

Svjedok Fehir ispričao detalje zločina: Glavaš je rekao da zarobljenika treba likvidirati

Suđenje Branimiru Glavašu
Marko Lukunic/PIXSELL
03.06.2019.
u 10:59

Suđenje se ponavlja nakon što je Ustavni sud ukinuo pravomoćnu osuđujuću presudu

Na zagrebačkom Županijskom sudu počelo je ponovljeno suđenje Branimiru Glavašu i ostalima optuženima za ratni zločin u Osijeku 1991.

Optuženi su u tzv. slučajevima selotejp i garaža, a tereti ih se za ubojstva civila srpske nacionalnosti. Suđenje se ponavlja nakon što je Ustavni sud ukinuo pravomoćnu osuđujuću presudu.

Optuženi niječu krivnju, a na klupu za svjedoke sjeo je Krunoslav Fehir koji je tijekom prvog suđenja bio krunski svjedok. 

Fehir je u svom iskazu govorio o onome što se događalo na dan kada je ubijen Čedomir Vučković. Rekao je da je Zoran Brekalo dovezao dvojicu civila za koje je tvrdio da su teroristi. Ispitivao ih je u garaži te odlazio u sekretarijat kod Glavaša.

– Oko 21 sat s Brekalom sam ušao u garažu i tada sam prvi put vidio akumulator. Brekalo je nosio malu posudu i u nju je izlio neku tekućinu koju je dao Vučkoviću da pije. Poslije sam čuo da je to kiselina. Brekalo je izletio iz garaže i mene gotovo izgurao. On je otišao u sekretarijat, a ja sam ostao pred garažom. Malo poslije čuo sam neke udarce i vrata garaže su se otvorila. Vučković je izišao i krenuo prema meni. Vikao sam mu da stane. A onda sam zapucao i ispalio više hitaca i on je pao – ispričao je Fehir.

Nakon toga čula se vika, a Glavaš je, kaže Fehir, vikao da se pogase svjetla. Više ljudi, a među njima i Glavaš, došli su do Fehira i pitali što se dogodilo. Glavaša je, kazao je Fehir, zanimalo što se dogodilo i što je drugi zarobljenik vidio.

– Drugi je zarobljenik bio u garaži i nije se micao. Glavaš je rekao da ga treba likvidirati jer je vidio što se dogodilo. On ga je zvao teroristom. Došao je i moj otac koji me odveo u obližnju školu. Uzeo mi je oružje i rekao što da kažem istražnom sucu koji će raditi očevid – kazao je Fehir.

Glavaš se nakon izlaska iz zatvora vratio u politiku pa je trenutačno saborski zastupnik koji svojim glasom podržava Vladu Andreja Plenkovića. Tužitelj je na suđenju ostao kod svog ranijeg uvodnog govora, a Glavaševa obrana navodi da nije riječ o ratnom zločinu već o ubojstvima počinjenima u ratu.

Obrana smatra i da se optužnica temelji na nezakonitim dokazima, među kojima je i Fehirov iskaz. Traže da se on ispita tijekom rekonstrukcije. Obrana je istaknula i da Fehirov status nije riješen. Prema stavu obrane, on je izgubio status krunskog svjedoka, čime je vraćen u status osumnjičenika pa je samim time njegov status svjedoka neriješen. Obrana tvrdi da tužiteljstvo, prije nego što Fehir svjedoči, treba reći je li protiv njega obustavljena istraga.

Komentara 120

DI
Direkt
10:38 03.06.2019.

Nevjerojatno. Hr pravosudje očito čeka da zločinac umre.

YI
yoca iz amsterdama
11:11 03.06.2019.

Glavašu treba doživotna robija radi prodanih tvornica u Osijeku, a to su slijedeće; Pivovara, MIO standard, Gradnja, Koteks, Saponia, Analit, Osječka mljekara, Lio, Svilana, Mobilia, Opeka, Kožara, Olt, Mara, Frigis, Tekos, Željezar Osijek, OTP, PIK Osijek..... Dakle, naj manje 10.000 radnih mjesta, naj manje 30.000 ljudi koji su živjeli od tih plaća. Zbog toga tom ratnom profiteru treba suditi, a ne zbog tu nekog karijeriste Fehira koji je tražio funkciju u policiji za šutnju o ovom zločinu. Kad nije dobio načelničko mjesto, onda se našao pametan i počeo pričati priče.

NI
NikoCro
11:12 03.06.2019.

Kako biste vi komentatori u ratno vrijeme nazvali civila sa snajperom u ruci, koliko ja znam terorist

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije