Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVEČANOST U KOPRIVNICI

Počela gradnja Podravkine tvornice tjestenine vrijedne 100 milijuna kuna

Foto: Robert Mihaljević
1/6
19.10.2022.
u 12:29

Čelnica kompanije Martina Dalić osvrnula se na odluku sindikata da jednostrano prekine pregovore o izmjenama kolektivnog ugovora

Uprava i radnici Podravke simbolično su u srijedu u Koprivnici obilježili početak radova na novoj tvornici tjestenine.

Tvornica tjestenine koja se gradi pokraj tvornica Vegete i juha vrijedna je oko 100 milijuna kuna i bit će dovršena u ljeto iduće godine. Kapaciteta je 10.000 tona godišnje i otvorit će 20-ak novih radnih mjesta, otkrio je direktor proizvodnje u Podravki Branimir Perković.
Podravka će u tvornici proizvoditi industrijsku tjesteninu za potrebe juha i drugih proizvoda, ali i tjesteninu namijenjenu retailu, odnosno prodaji u trgovačkim lancima. Čelnica Podravke Martina Dalić potvrdila je kako će se zbog toga ugasiti pogon za proizvodnju tjestenine u slovenskom Žitu.

Naglasila je kako je taj pogon ionako tehnološki zastario te je i slovenska inspekcija naložila njegovo zatvaranje. Žito će se fokusirati na core biznis, odnosno pekarstvo, u kojem se planira osjetan rast i razvoj, zaključila je.

Predsjednica uprave Podravke osvrnula se i na odluku sindikata da prekine razgovore o većim plaćama u kompaniji te pokrene postupak mirenja.

Sinidikati su u petak jednostrano odlučili prekinuti pregovore o izmjenama kolektivnog ugovora nakon što poslodovac, kako navode, nije želio razgovarati o povećanju plaća već od siječnja iduće godine.

“Mislim da s obje strane ipak postoji razumijevanje i dobra volja da se ti razgovori u što je moguće kraćem roku privedu kraju kako bi svi vi mogli što prije uživati u rezultatima tih pregovora”, obratila se Martina Dalić radnicima ispred tvornica Vegete i juha.

“Ti razgovori nisu jednostavni, stave se na pregovarački stol različite teme, ali mislim i vjerujem da imamo snage i volje te pregovore privesti kraju. Imajući, dakako, posebno u vidu i sve ono što smo zajedno radili proteklih godinu i pol dana, naročito oko povećanja plaća.

Uvjerena sam da imamo snage i volje te razgovore privesti kraju. I to ne na korist onih koji pregovaraju, već, naravno, na korist svih radnika Podravke”, zaključila je Martina Dalić.

>> VIDEO Milanović preko noći postao zvijezda ruskih naslovnica: 'Predsjednik Hrvatske kritizirao je ideju o obuci ukrajinske vojske'


 

Komentara 4

DU
Deleted user
15:15 19.10.2022.

Kad su kupovali Žito tvrdili su podobni da je to akvizicija stoljeća. Podravka je kupila slovensko Žito, za 33 milijuna eura. Toliko je plaćeno za 51 posto dionica Žita dok će za cijelu tvrtku Podravka izdvojiti još gotovo pola milijarde kuna. Dolaskom gđe Dalić po preporuci ili naredbi vrha države, gđa Dalić si je uzela za pravo da sve dosadašnje investicije stavi pod povećalo, a s obzirom da su ih realizirali ljudi iz suprotničkog tabora, koje ona na neki način smatra neznalicama i dovodi u pitanje njihovu sposobnost i znanje. Tako je nedavno prodala podravkinu tvornicu u PL, sad je na redu Žito, a čini se da to nije kraj.

LL
lijepa_li si
14:01 19.10.2022.

neka, neka podravino moja mila...

DU
Deleted user
12:32 19.10.2022.

Naime izbacili je iz Vlade radi kriminala ali je nagradili direktorskom pozicijom u Podravci, naravno bez natječaja. Bilo bi dobro pogledati poslovne rezultate prije i poslje dolaska Dalićke, naime prodaja im je pala za 15%. Također onaj novi simbol Podravke od korodiranog čelika platili su 500 000 kn za 200 kg čelika i 2 kg elektrode za zavarivanje i to nam pokušavaju prodati pod neku umjestnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije