Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijeru pojačano osiguranje

Plenkovića je proučavao napadač s Markovog trga, dvije osobe pod istragom jer mu prijete

Zagreb: Izjava Andreja Plenkovića nakon pucnjave na policajca na Trgu svetog Marka
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/4
16.10.2020.
u 23:49

Napadačev cilj, po svemu sudeći, bio je probiti se u zgradu Vlade s oružjem

Nakon napada na Markovom trgu u kojem je u ponedjeljak ranjen policajac, premijer Andrej Plenković danas je u Bruxellesu odgovarao na novinarska pitanja te otkrio kako je uslijedio niz novih prijetnji koje su vrlo eksplicitne. 

- Nije me strah, naprotiv. Što se tiče teze da se moglo dogoditi bilo gdje, ja sam kao predsjednik Vlade u zgradi u kojoj sam šef, otišao vidjeti snimke napada i vidio da to nije trebao biti bilo tko. Nego je bilo baš s namjerom, izjavio je Plenković.

Kako 24sata neslužbeno doznaju, policija provodi kriminalističko istraživanje povezano s prijetnjama upućenim premijeru. Istragom je, kako doznaju, obuhvaćeno dvoje ljudi, a riječ je o prijetnjama na društvenim mrežama. 

VIDEO Nakon napada na policajca pristup Markovom trgu je ograničen!

Nakon napada Danijela Bezuka na Markovu trgu, premijeru Plenkoviću pojačano je osiguranje. Od danas se, nakon što se vratio iz Bruxellesa, vozi u blindiranom automobilu koji je otporan na metke i eksploziju. Istu zaštitu dobio je i predsjednik Zoran Milanović

Kako piše Jutarnji list, policija je na računalu napadača pronašla tekstove i fotografije s uredima Vlade i predsjednika, lokacijama tih objekata, rutama kojima se do njih dolazi te redovnim aktivnostima predsjednika i premijera. Napadačev cilj, po svemu sudeći, bio je probiti se u zgradu Vlade s oružjem.

Bezuk je, kako RTL neslužbeno doznaje, u Zagreb stigao u nedjelju. Prespavao je u hostelu u centru Zagreba, a potom se taksijem dovezao do Markova trga gdje je krenuo pucati iz automatske puške. 

Komentara 105

Avatar Proleter
Proleter
10:50 17.10.2020.

Hrpa maloumnika podržava PUCANJE NA POLICIJU. Dabogda vas korona počistila do zadnjeg.

PE
Perspektivan
07:21 17.10.2020.

Nisam plenkijev ni HDZ fan ali toliko mrznje koje citam ovde prema plenkovicu je doista nevjerojatno! Koliko primitivaca i glupana,boze! Zasto?Zbog toga sto on ima vise u malom prstu nego svi vi u vasim jadnim i promasenim zivotima!?

DU
Deleted user
09:48 17.10.2020.

Vidim komentare i ne mogu vjerovati. Zato nam i je takva država. Pokušaj ubojstva a svi se šale. Stvarno smo bolesna država. Pa što smo onda izlazili iz Jugoslavije. Bolje da nas srbi vode. E moj narode blesavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije