Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prisjetio se svoje izjave iz 2012.

Milanović: Pamti li itko Plenkovićeve i Jandrokovićeve riječi iz tog vremena?

Predsjednik Milanović na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Donjeg Miholjca
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
16.10.2020.
u 20:46

"Pamti li itko Plenkovićeve i Jandrokovićeve riječi iz tog vremena i njihov trud na izgradnji hrvatske sloge?", upitao je Milanović u novoj objavi na društvenim mrežama

Predsjednik Zoran Milanović danas se na Facebook profilu prisjetio svog govora iz 2012. godine u kojem je ustvrdio kako političku konkurenciju nikada nije nazivao nenarodnom vlašću. 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 

- Ovo su moje riječi sa sjednice hrvatske Vlade održane 20. lipnja 2012. Bila je to reakcija na jednu u nizu huškačkih izjava Tomislava Karamarka, jednoga u nizu Jandrokovićevih gospodara i Plenkovićevog dobrotvora koji ga je već 2013. instalirao u Europski parlament.

Pamti li itko Plenkovićeve i Jandrokovićeve riječi iz tog vremena i njihov trud na izgradnji hrvatske sloge?

"Ovo spominjem zato što već danima gledamo kulminaciju, igranja vatrom i nazivanja naše vlasti nenarodnom vlasti.

Ova vlast je narodna, jer je dobila povjerenje naroda. Nikad, baš nikad, i kad su tijesno dobili parlamentarne izbore, političku konkurenciju nisam nazivao nenarodnom vlašću. To je jezik iz 1945., 1946., 1947. i 1948. godine. Ovo je pitanje kulture duha. Ne moramo se voljeti, imati iste poglede na brak i život, ali moramo imati iste poglede na Hrvatsku. A oni kojima je bliži govor 1945., neka se služe tim govorom, a taj govor za nas ne postoji" - napisao je predsjednik na Facebooku. 

Ovo su moje riječi sa sjednice hrvatske Vlade održane 20. lipnja 2012. Bila je to reakcija na jednu u nizu huškačkih...

Objavljuje Zoran MilanovićPetak, 16. listopada 2020.

 

Njegova je objava uslijedila nakon izjave Andreja Plenkovića da se napad na Markovom trgu tamo s namjerom dogodio. 

- Došao je baš pred zgradu Vladu i zato vjerujem da će istraga pokazati zašto je došao baš tamo. To minimiziranje i relativiziranje je zabrinjavajuće. Imate krajnju desnicu, Škoru i ekipu, koja gotovo odobrava, s druge strane imate ljevicu koja to minimalizira. Moramo biti jasni i reći što se zbiva. Imamo događaj bez presedana. Da je netko iz SDP-a bio premijer i da se ovo se dogodilo, bio bih prvi koji bi se solidarizirao i tražio od nadležnih da se ispitaju motivi i razlozi - rekao je Plenković u Bruxellesu, a tom je prigodom upitan na koja se trenutačno može osloniti ako institucije poput predsjednika države ne detektiraju ovo kao problem, rekao je da se oslanja na činjenice i istinu.

Komentara 40

WA
walker
21:33 16.10.2020.

Kad je roditeljski sastanak da se ova dvojica konačno malo primire? Ako na sljedećim izborima oni osobno ili njihove političke opcije osvoje više od 10%, možemo ugasiti svjetlo. Korona, potres, ovrhe, ekonomska kriza, a oni lupaju jedni po drugima?! Tko je odgovoran za napetost među ljudima? Vladajuće političke elite kojima je modus operandi okupljanje u opskurnim klubovima usred karantene, ismijavanje i nepoštovanje prema onome što bi nas trebalo okupljati kao pripadnike jednog naroda (himna, državni praznici, obilježja ratnih postrojbi Domovinskog rata), odbijanje prihvaćanja bilo kakve odgovornosti za političke i sve druge odluke ("ja ništa o ničemu ne znam"), manipuliranje epidemiološkim odredbama (tko i kada mora ili ne mora u samoizolaciju, Hrebak, Plenković)... Poniznosti treba i dosljednosti, međusobnog uvažavanja, a ne neukusno slavljenje pobjeda nad političkim neistomišljenicima, nadmudrivanja i igrice, kao da je to smisao politike... Smisao politike je briga za opće dobro, a ne bahato prenemaganje i kavansko razračunavanje sa svime i svakime. Nek se nađe neka pedagogica pa nek ovoj dvojici to objasni..

DU
Deleted user
21:07 16.10.2020.

Političkim ekstremizmom definira se pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog poretka ili vlasti. Sve drugo spada u red legitimne političke borbe, kulture ili nekulture dijaloga. Građani imaju pravo kritizirati,osuđivati,iznositi povijesne činjenice i istine,istupati u javni prostor kritički. Građani imaju pravo čak i vrijeđati političare.To je dio njihove osobne kulture ili nekulture,a ne kaznenon dijelo. Političari su javni službenici,servis građana a ne faraoni. Bacanje fraza i foslukula s dva najznačanija brdašceta je dimna bomba.Skretanje žiže javnosti s krupcijske afere JANAF od kud su čerupali i lijevi i desni. Plenković nabaci Milanoviću,ovaj mu vrati "na volej" i tako 30 godina.

DU
Deleted user
06:13 17.10.2020.

Netko bi svima njima trebao objasniti da je njihov posao javno dobro. Ako misle ovako, neka si odu u neku zabit, kakvih je sve više, sjednu pred lokalnu trgovinu i uz bocu piva rasprave svoje odnose. Ili neka se uozbilje i prihvate hrvatske ekonomske zbilje,o kojoj oni pojma nemaju. A fejs i ostalo im ukinuti, k'o zločestoj djeci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije