Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIH

Plenković završio posjet Mostaru, najavio potporu bolnici

Andrej Plenković
Dusko Jaramaz/PIXSELL
06.09.2017.
u 13:30

Premijer je tijekom susreta s čelnicima Dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH i Hrvatskog leksikografskog zavoda u BiH istaknuo kako se radi o važnim institucijama

Hrvatski premijer Andrej Plenković završio je u srijedu dvodnevni posjet Bosni i Hercegovini susretima s čelnicima Dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH i Hrvatskog leksikografskog zavoda u BiH, te obilaskom Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) u Mostaru najavljujući nastavak potpore Hrvatske važnim projektima bosanskohercegovačkih Hrvata.

"Vlada RH je i u proteklim godinama nalazila načina da podrži određene projekte, vjerujem da ćemo u okviru naše šire suradnje i potpore i po ovom pitanju naći načina da pomognemo u rješavanju određenih financijskih pitanja", rekao je premijer Plenković nakon susreta s ravnateljem SKB-a u Mostaru Antom Kvesićem.

Pri tome je predsjednik hrvatske vlade izrazio zadovoljstvo važnim iskoracima u SKB-u Mostar s uspostavom Medicinskoga fakulteta te stalnom inzistiranju na izvrsnosti, stručnosti i pružanju kvalitetne zdravstvene zaštite u Mostaru.

Ravnatelj Kvesić je istaknuo kako SKB Mostar ne može sam riješiti nagomilane financijske probleme.

"Ja vjerujem da je premijer dobro razumio naše probleme i da ćemo imati potporu", rekao je Kvesić.

SKB Mostar zbog neplaćanja obveza od strane osnivača županija ima dug dobavljačima te za neplaćene porezne obveze u iznosu višem od 100 milijuna maraka (oko 50 milijuna eura).

Premijer je tijekom susreta s čelnicima Dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH i Hrvatskog leksikografskog zavoda u BiH istaknuo kako se radi o važnim institucijama "za utvrđivanje istine iz vremena ratnih zbivanja, osobito istraživanja ratnih zločina'.

"Smatram da su ovakvi centri iznimno korisni i mogu pomoći, ne samo u utvrđivanju istine, nego prije svega procesu pomirbe između svih naroda u BiH", rekao je.

Predsjednik Dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH Željko Raguž, koji je i saborski zastupnik, rekao je za medije kako je uloga ovoga centra kroz istraživanja utvrditi istinu o Domovinskom ratu.

"To je iznimno važno kako bi naše istraživanje dovele do pomirbe i suradnje, ali prije svega da se prestane sa zloporabama Domovinskog rata kada su u pitanju Hrvati u BiH. Te se zloporabe koriste da se zaustave opravdana nastojanja Hrvata za uspostavu njihove jednakopravnosti i da se diskreditira uloga RH u Domovinskom ratu u BiH uspoređujući je s ulogom Srbije što jednostavno ne stoji. Hrvatska je doprinijela što je BiH danas neovisna država", rekao je Raguž.

Premijer Plenković je odbacio prigovore da navodno izbjegava Sarajevo dodajući da su dvije vlade održale zajedničku sjednicu prije dva mjeseca u Sarajevu, te da je u stalnom kontaktu s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem oko svih otvorenih pitanja.

Komentara 22

SI
siskic
16:03 06.09.2017.

nek u mostarskoj bolnici manje kradu....pa im pomoć neće biti potrebna. zašto da međimurci...istrijani...zagorci i sl izdvajaju silan novac u drugu državu, a u svojoj imaju ogromne probleme.

RI
rikavac
17:09 06.09.2017.

Cuj nagomilane finansiske probleme imaju u Bolnici u Mostaru? Pitaj te Covica gdje su novci kolko je pokradeno? A svako lezanje i ooeracije u Bolnici se placaju a nigdje novaca. Trebamo mi placat dugove a u nasim bolnicama med i mlijeko tece.

Avatar comandante
comandante
15:55 06.09.2017.

Ovaj dijeli nasu lovu po bosni kao banditic... kao kod nas sve rijeseno, blagostanje pa ajmo pogurati bosance...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije