Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković: U mandatu naše vlade ozbiljno investiramo u kapitalne objekte hrvatskoga zdravstva

"Ministrica Murganić, ali i drugi ministri predstavit će postignuća od zadnjih sjednica, ali i niz novih kvalitetnih mjera."
10. svibnja 2019. u 12:56 8 komentara 271 prikaza
Sjednica Vijeća za demografsku revitalizaciju
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/22

Predsjednik Vlade Andrej Plenković najavio je u petak da će Vijeće za demografsku revitalizaciju Republike Hrvatske nakon današnje sjednice predstaviti niz novih kvalitetnih mjera napravljenih u međuresorskoj suradnji više ministarstava.

Sjednica Vlade sjednica vlade Plenković: Povratak aviona predstavlja odavanje poštovanja velikom hrvatskom pilotu

Šesta po redu sjednica Vijeća za demografsku revitalizaciju trebala bi početi u 11,30 sati, a na njoj će uz resornu ministricu demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nadu Murganić sudjelovati i ministri Davor Božinović, Zdravko Marić, Oleg Butković, Milan Kujundžić i Blaženka Divjak.

"Ministrica Murganić, ali i drugi ministri predstavit će postignuća od zadnjih sjednica, ali i niz novih kvalitetnih mjera. Na konferenciji za novinare nakon sjednice Vijeća će resorna ministrica predstaviti nove mjere napravljene u suradnji s nizom resora", rekao je Plenković na sjednici Vlade.

Osvrnuo se na nedavno obilježavanje Dana grada Vukovara ustvrdivši da je ova Vlada "ne samo pružila ruku, već dala prave poluge razvoja grada simbolu hrvatskoga stradanja, ali isto tako simbolu hrvatske slobode" te očekuje da se na tom tragu nastavi.

Trojka Karamarko - Brkić - Plenković u trenucima sreće zbog pobjede na europarlame-ntarnim izborima 14. travnja 2013. Nino Raspudić Matadorov mač nad Milijanom Brkićem

Podsjetio je da je Vlada za 50 posto povećala sredstva za Fond za razvoj Vukovara, s 40 na 60 milijuna kuna koji će, kaže, dodatno ojačati sve projekte.

Plenković se osvrnuo i na Svečanu sjednicu Gradskog vijeća u povodu Dana grada Splita, posebno izrazivši zadovoljstvo što je tamo napravljen još jedan iskorak u pogledu zdravstvene infrastrukture.

"Potpisan ugovor od 18,5 milijuna kuna za studiju proširenja KBC-a Split samo govori koliko smo privrženi jačanju zdravstvenog sustava, usluga za naše građane. Uz 45 milijuna kuna za studiju za Dječju bolnicu u Zagrebu, daljnju odluku o investiranju u bolnicu KBC Rijeka, bolnicu u Puli, tu su i drugi projekti koji se tiču dnevnih bolnica, kirurgija, što našim, što europskim sredstvima, a isti plan je i za Osijek", kazao je.

SUKOB U SABORU Grmoja: Morao sam reći istinu o HDZ-u, nikada ne bih tražio ispriku Jandrokovića

"U mandatu naše vlade ozbiljno, sustavno i ravnomjerno u pogledu regionalne distribucije investiramo u kapitalne objekte hrvatskoga zdravstva, bilo da će biti dograđeni ili sagrađeni", ustvrdio je premijer.

Dodao je da su na svečanoj sjednici u Splitu ponovili niz provedbenih aktivnosti te je ocijenio da se svi ti projekti jako dobro razvijaju.

Naglasio je da je u pogledu kulture konačno riješeno pitanje Dioklecijanovih podruma u smislu nacionalnoga vlasništva te je dato na upravljanje Gradu Splitu.

Jean-Claude Juncker i Andrej Plenković GOVOR U BRUXELLESU Premijer Andrej Plenković: Računamo na pomoć za demografiju u novom proračunu EU

"Riješili smo sto godina dugu pravnu zavrzlamu koja će sada omogućiti bolju brigu o baštini po uzoru na slične modele koje imamo u drugim hrvatskim gradovima koji su također upisani i UNESCO-ov popis svjetske baštine", istaknuo je premijer.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • dr Luigi:

    Hvalite me usta moja,vjerovat ću ti kad osjetim da živim bolje.

  • AlBundy57:

    Za vrijeme vladavine HDZa zdrastvo ce se raspast ,pricajte sta hocete ali nemate poima o tome sto radite

  • IVANIVANIVAN:

    investirao si ti u skupinu Borg a Rusima prodao Slavoniju