Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković o ploči Francetiću: Policija će postupati, bude li potrebno

Premijer Plenković napomenuo je kako se sastalo Vijeće za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima i koje ima zadaću u jednom smirenom ozračju napraviti važan posao suočavanja s prošlošću.
01. srpnja 2017. u 12:31 18 komentara 1293 prikaza
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

Već smo nekoliko puta rekli da osuđujemo postavljanje ploče na rodnu kuću Jure Francetića. Vidjet ćemo što će biti danas, ali bude li trebalo policija će postupati, to je njezina zadaća – izjavio je premijer Andrej Plenković.

Postavljanje ploče Juri Francetiću 'protuzakonito' Ploča Francetiću s natpisom ZDS nije postavljena: 'Ne želimo ići protiv zakona'

Napomenuo je kako se sastalo Vijeće za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima i akademik Zvonko Kusić dao je izjavu nakon što su se stručnjaci, politolozi, povjesničari i pravnici sastali.

-Oni imaju zadaću u jednom smirenom ozračju napraviti važan posao suočavanja s prošlošću, s ostavštinom nedemokratskih režima. To je proces koji u Hrvatskoj nije provedem. Rekao sam to u Saboru. Devedesetih smo imali agresiju od strane Miloševićevog režima, imali smo mrtve, ranjene i materijalna štetu. U tom trenutku politika prvog hrvatskog predsjednika dr. Tuđmana bila je politika pomirbe i jedinstva iseljene i domovinske Hrvatske. No, sada je vrijeme da kroz rad jednog ovakvog vijeća napravimo ono što su učinili i drugi.

Dubrovnik POČINJE U SUBOTU Jadransko-mediteranska suradnja i sigurnost JIE teme ovogodišnjeg Dubrovnik Foruma Konstituiran Sabor 58. rođendan Proživite povijesni trenutak za Hrvatsku: Dan kada je konstituiran Sabor Hrvatska vojska Većinom glasova Sabor odobrio upućivanje pripadnika Oružanih snaga u Poljsku i Litvu
živite punim plućima
Liječnica otkrila za čim ljudi najviše žale prije nego što preminu: 'Nemojte si dopustiti ovo...'
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti
  • SoloHan:

    Nadam se da će isti tretman imat i četnički dernek u Srbu kao i tamo postavljene ploče

  • drugzooka:

    Hoće lj postupati isto glede ploča četničkih terorista, srpskim koljačima dižemo spomenike u Hrvatskoj do kada Plenkoviću.

  • drugzooka:

    Morat ćemo mi sami dizati spomenike srpskim koljačima kad policija nece i devedesete se narod sam organizirao