Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Većinom glasova

Sabor odobrio upućivanje pripadnika Oružanih snaga u Poljsku i Litvu

Hrvatska vojska
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
30.06.2017.
u 13:27

Odluke o slanju pripadnika Oružanih snaga Sabor je donio s većinom glasova - od potrebnih 76 za spomenute ruku je dignulo 96 (Poljska), odnosno 95 (Litva), te 117 (EU misija) i 103 zastupnika ("Inherent resolve").

Hrvatski sabor odobrio je danas slanje pripadnika hrvatskih Oružanih snaga u sklopu aktivnosti ojačane prednje prisutnosti NATO-a u Poljskoj i Litvi te u operacije Europske unije "EUNAVFOR MED SOPHIA" i koalicijskih snaga "Inherent resolve".

Odluke o slanju pripadnika Oružanih snaga Sabor je donio s većinom glasova - od potrebnih 76 za spomenute ruku je dignulo 96 (Poljska), odnosno 95 (Litva), te 117 (EU misija) i 103 zastupnika ("Inherent resolve").

Prijedlog zakona o sustavu domovinske sigurnosti upućen je u drugo čitanje.

Sve primjedbe i prijedlozi uputit će se predlagatelju, dakle Ministarstvu obrane, odnosno Vladi, da ih ima u vidu kod izrade konačnog teksta zakona.

 Sabor je prihvatio Izvješće o sastancima Europskog vijeća koje mu je ovaj tjedan podnio predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

Komentara 3

GO
goran2hr
13:37 30.06.2017.

Ovo će nas dosta koštati (valjda manje nego okupacija Afganistana), korist će biti nikakva, a Poljsku i Litvu, ionako neće nitko napasti, s nama ili bez nas.

Avatar navijač
navijač
22:18 30.06.2017.

Hrvatska se brani i u Poljskoj i u Litvi, kao što se trebala i u Bosni a nije. Samo naprijed.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije