Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON SJEDNICE HDZ-A

Plenković o Benčić i njezinoj imovinskoj kartici: 'Bit će da je previd, kao i Grlićev'

Zagreb: Plenković dao izjavu nakon Sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
18.09.2023.
u 18:34

Što se tiče najave oporbe da će pokrenuti opoziv ministra Gordana Grlića Radmana, Andrej Plenković ističe: "On ništa nije ukrao, pogriješio je, napravio je propust"

Nakon sjednice Šireg predsjedništva HDZ-a, premijer Andrej Plenković obratio se medijima te komentirao aktualne teme. Govoreći o paketu mjera koji je od danas u primjeni, Plenković je podsjetio kako je postignuto suglasje s čelnicima velikih trgovačkih lanaca. "Prema ovome što sam danas čuo, provedba ide dobro i za sada nema uočenih većih poteškoća", kazao je vezano uz ograničenje cijena. 

Uoči sutrašnjeg aktualca u Saboru, istaknuo je: "Ja sam dobio informaciju da će sva oporbena pitanja ići meni. Kao i do sada, nikada niti jedno od strane pozicije. Veselim se toj političkoj utakmici sutra". Upitan da komentira premijersku kandidaturu Sandre Benčić, istaknuo je: "Rekao sam, bit će ih još". 

Što se tiče najave oporbe da će pokrenuti opoziv ministra Gordana Grlića Radmana, ističe: "On ništa nije ukrao, pogriješio je, napravio je ozbiljan propust. Platit će kaznu. Odbacujem tezu da je svojom pozicijom pogodovao tvrtki u kojoj ima udio, a koja je poslovala s državom prije nego što je bio ministar. On će za svoju grešku platiti kaznu i to je to". Riječ je, naime, o Agroproteinki čije je dionice Grlić Radman dobio nakon smrti oca, temeljem ostavinske rasprave.

Ponovno govoreći o Benčić, osvrnuo se na to što u imovinskoj kartici nije navela da plaća najam za stan. "Bit će da je previd, kao i Grlićev", kaže Plenković. 

O ukrajinskom žitu kaže: "Cijela ideja koridora solidarnosti je da se ukrajinsko žito uspije izvijesti iz Ukrajine. Poljska, Mađarska i Slovačka zabilježile su da je dio žita bio plasiran na njihovo tržište. Želja Hrvatske je da bude tranzitna zemlja, ne zemlja na koju će doći jeftinije žito pa da naši poljoprivrednici budu u problemu".

VEZANI ČLANCI:

Plenković je ponovno, na novinarski upit vezan uz isticanje ustaške zastave na riječkom stadionu Rujevica tijekom utakmice Hrvatske i Latvije, rekao da je jasan stav njega i stranke kako je to neprimjereno i kažnjivo. Poručio je da od onih koji su to napravili nitko nije član HDZ-a. "Ta osoba nema veze s nama. Napravio je ono što se ne smije i kažnjivo. Dobro da je kažnjen jer to šteti Hrvatskoj i najviše hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji", rekao je.

Izvijestio je da su se na širem Predsjedništvu, među inim, osvrnuli i na sutrašnji početak sjednice Hrvatskog sabora te o dva ključna zakona koji su ovaj tjedan na prijedlog Vlade na saborskom dnevnom redu - prijedlog Zakona o izbornim jedinicama te paket od 10-ak zakona koji se odnose na novi krug porezne reforme kojoj je za cilj povećati plaće građanima. Naveo je i da se razgovaralo o petom paketu mjera kojega je Vlada u četvrtak predstavila javnosti i koji je vrijedan 464 milijuna eura. Plenković je istaknuo da će cijene struje i plina za građane, dječje vrtiće, škole, bolnice i druge ostati nepromijenjene. Također, 93.000 poduzetnika imat će subvencionirane cijene struje. 

VEZANI ČLANCI:

Naveo je i da su na Predsjedništvu razgovaralo i infrastrukturnim projektima podsjetivši da je danas bio na obilježavanju proboja druge cijevi tunela Učka. "Ogroman infrastrukturni projekt vrijedan 200 milijuna eura koji će omogućiti da se Istra poveže sa mrežom hrvatskih autocesta sa četverotračnim autoputom", rekao je. Poručio je i da, kao što Pelješkim mostom povezali jug Dubrovačko-neretvanske županije s ostatkom Hrvatske, zaokružit će i cijelu mrežu autocesta. 

"Idući tjedan potpisivanjem ugovora za izgradnju tunela Kozjak ovo desetljeće će biti desetljeće zaokruživanja velikih ulaganja u cestovnu infrastrukturu.Taj posao završit ćemo kroz idućih osam godina", rekao je.

Plenković je kazao i da su vodstvu stranke predstavili i predloženi paket izmjena zakona koji se odnosi na suzbijanje nasilja nad ženama i djecom. "To je izraz političke volje naše vlade da što je više moguće djelujemo preventivno prema nasilnicima, a jednom kada se nasilje dogodi da ga najstrože kažnjavamo", kazao je.

VIDEO Mislav Herman o Sandri Benčić

Komentara 39

Avatar Idler
Idler
18:54 18.09.2023.

Prosil bi i medije i oporbu jednaki tretman za ove malke "zaboravne" bez obzira koji su !

Avatar Grubi
Grubi
20:22 18.09.2023.

Grlic je sve platio, nije bilo duga

Avatar Bruno
Bruno
18:36 19.09.2023.

Nebitne stvari

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije