Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konferencija za medije

Gradski HDZ: 'Kako Benčićka planira voditi Hrvatsku ako ekipa iz Možemo ovako upravlja Zagrebom'

Zagreb: Mislav Herman o mjerama Vlade u korist Zagrepčana i gradonačelnika Tomislava Tomaševića
Patrik Macek/PIXSELL
18.09.2023.
u 14:02

Mislav Herman je ponovno poručio da će zagrebački HDZ, kada dođe na vlast, sniziti najveću stopu poreza na dohodak. Opovrgnuo je Tomaševiću tvrdnju da im s jedne strane raste prihod od poreza na dohodak, ali s druge strane rastu i troškovi

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman optužio je u ponedjeljak gradonačelnika Tomislava Tomaševića da Zagreb ima velike koristi od Vladinih mjera, ali će unatoč tome uvesti maksimalne stope poreza na dohodak pa jedino Zagrepčanima od 1. siječnja neće rasti plaće.

"Jedino Zagrepčanima od 1. siječnja neće rasti neto plaća, odnosno rast će im isključivo za razliku od osobnoga odbitka, što je opet rezultat Vladinih mjera, a ne gradske vlasti. To povećanje će biti za svega nekoliko eura, a da se ukine prirez i uvedu najmanje stope poreza na dohodak plaće bi bile zamjetno veće", rekao je Herman na konferenciji za novinare.

Herman je ponovno poručio da će zagrebački HDZ kad dođe na vlast sniziti najveću stopu poreza na dohodak. Opovrgnuo je Tomaševiću tvrdnju da im s jedne strane raste prihod od poreza na dohodak, ali s druge strane rastu i troškovi.

"Inflaciju ti netko smanjuje, povećan ti je prihod, mi tu možemo samo postaviti pitanje - tko je ovdje lud i na koji način bi Sandra Benčić mogla voditi Hrvatsku, ako na ovaj način ekipa iz Možemo vodi Zagreb", kaže Herman. 

>>VEZANI ČLANCI: 

Tvrdi kako nije istina da bi s nižom stopom poreza na dohodak blagajna Grada bila u minusa od 70 milijuna eura, jer njegovi izračuni kažu da će zbog uvođenja maksimalne stope poreza na dohodak biti u plusu od 80 milijuna eura, a s nižom stopom bio bi u plusu od 60 milijuna eura.

"U Zagrebu prihod od poreza na dohodak u posljednjih pet godina raste za 40 posto, odnosno 240 milijuna eura samo u jednoj godini, zbog čega se išlo na rebalans proračuna, a 2021./ 2022. je prihod od poreza porastao za 133 milijuna eura, što su četiri proračuna Koprivnice".

Herman je naglasio da Zagreb plaća drugu najjeftiniju struju u EU, najskuplju plaća Dublin - 349 eura po megavat satu, Zagreb plaća 66 eura, a da nema Vladinih mjera plaćao bi kao Beč - 146 eura. Također, Zagrepčani plaćaju i drugi najjeftiniji plin u EU, prosječni rast cijena plina u glavnim europskim gradovima bio je 57 posto, a u Zagrebu 13 posto. Zagreb će od 1. travnja 2023. do 30. travnja 2024. samo na cijeni plina uštedjeti gotovo 90 milijuna eura. Zbog toga je Herman upitao Tomaševića - kako će mu toliko rasti inflacija ako Vlada na takav način smanjuje inflaciju?

>>VIDEO: Tomašević i Benčić plesali na pozornici na koncertu Lollobrigide 

Komentara 4

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
17:54 18.09.2023.

Lubeničarski nesposobnjakovići uništavaju Zagreb, a sad hoće i Hrvatsku... Ne zaboravite da je dotična vječna studentica prijavljivala Hrvatsku policiju dok je ova branila naše granice od najezde ilegalnih migranata.

DU
Deleted user
00:54 20.09.2023.

Opet se javlja koalicija velikogb. Nama zagrepcanima sigurno netrebate. Konacno se Zagreb cisti i obnavlja. Do sada niste dali niti jednu kritiku sa argumentima. Za vas vrijedi samo jedno - sve kaj radi ZG Vlada nije dobro.

TM
trade_mark
15:24 18.09.2023.

herman, mama ti je u zatvoru radi mita i korupcije. pitam se kako te je odgojila, no budući da si član organizacije koja je pravomoćno osuđena za kriminal i korupciju sve je jasno. pozdravi mamicu idući put kad ju posjetiš. u zatvoru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije