Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NE MOGU SURAĐIVATI'

Plenković: Angažman kršitelja Ustava naštetio je oporbi, raspala sa na pola

Zagreb: Andrej Plenković obratio se medijima nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
25.03.2024.
u 18:55

Andrej Plenković potvrdio je kako će liste HDZ-a i partnera biti finalizirane do četvrtka, a predsjedniku Zoranu Milanoviću je poručio ponovno da ''podnese ostavku i dođe na debatu''

Sjednica šireg predsjedništva HDZ-a održana je danas u Zagrebu, nakon čega se oglasio Andrej Plenković. Stranka će, podsjetio je ranije Plenković, do kraja ovog tjedna predati svoju listu za izborne jedinice, uoči parlamentarnih izbora koji nas očekuju 17. travnja. 

- Dogovorili smo da se sjednica Nacionalnog odbora za izbore za Sabor te usvajanje lista održi u četvrtak, dotada ćemo finalizirati razgovore s partnerima. 90 posto toga je manje-više poznato - poručio je na početku Plenković vezano uz parlamentarne izbore pa se osvrnuo na nabavku kanadera. Plenković se u odgovorima na pitanja novinara osvrnuo i na parlamentarne izbore te lijevu koaliciju ''Rijeke pravde''. 

- Smatramo da je angažman kršitelja Ustava naštetio oporbi, i to ovoj lijevoj, raspala se na pola, ne mogu surađivati. Imamo opoziciju koja fabricira krize kojih nema, a imamo našu vladu koja se bori za dobrobit naših građana. Sve to polako dolazi na svoje, upravo s takvim ambicijama ćemo predstaviti naš program koji je pred finalizacijom, ostale su praktički lekture - poručio je.

Novinari su ga pitali i za slučaj Ivana Turudića, nakon što je predsjednik Zoran Milanović izjavio kako se pucnjava na njegov automobil dogodila još prije mjesec dana. 

- Nemam ništa novog, rekao sam sve. Očekujemo da nadležna policijska uprava dovrši očevid pa ćemo sve komentirati. Mjere zaštite je MUP poduzeo, a što se tiče procjene, obavit će je SOA, nakon čega će se procijeniti mjere zaštite - poručio je. 

POVEZANI ČLANCI:

Milanović je poručio kako nastavlja s kampanjom za parlamentarne izbore. 

- Daj ostavku pa možemo u debati sve. Riječ je o kršitelju Ustava koji dok ne da ostavku nije relevantan. Kršitelj Ustava ne postoji, kada da ostavku i dođe se sučeliti i izgubi koliko god puta treba, onda ćemo komentirati, on je predmet DIP-a - komentirao je pa se osvrnuo i na subotu, kada je u centar Zagreba, u isto vrijeme kada se održao i prosvjed ljevice, stigao s djetetom. 

- Samo ja? Bio je Grbin, bila je Benčić... Tko ga je vidio, je li to neki grijeh? Što bih se trebao odreći djece, nije točno da sam ga odjednom doveo. Došao sam sa sinom koji ima dvije godine, imam pravo na to, došli smo na Trg na Dan narcisa, pa dijete valjda ima tatu - komentirao je Plenković pa nastavio komentirati Milanovića.  

>> FOTO Prosvjedi diljem Hrvatske održani prošle subote

Zagreb: Andrej Plenković obratio se medijima nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a
1/28

- Netko mu je valjda dao savjet da bude smireniji. Apropo ovih rezervoara benzina, 2016. se moglo kupiti 650 litara benzina, 13 spremnika od 50 litara, a prosječna neto plaća je bila 749 eura. Sada možete kupiti 850 litara, a prosječna plaća je 1309 eura. Sve te njegove teze ne stoje - komentirao je. 

 

Komentara 17

DU
Deleted user
18:53 25.03.2024.

Samo ti Plenkovicu pričaj o Milanoviću !Tebe je uzdrmalo sve ovo sa zločinačkom neće nitko s ti se riješi koliko hoćeš!

Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
19:19 25.03.2024.

O kršenju ustava govori osoba koja je instalirala Turudića? Osobu koja ne može proći sigurnosnu provjeru. Ne, ako se družiš sa kriminalcima, a to nisu službeni kontakti, ne prolaziš. A ovaj lik je državni odvjetnik. Samo u istučnom Zibambveu i Hrvatskoj...

Avatar mi hrvati
mi hrvati
07:15 26.03.2024.

I kaj je konjusar reko?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije