Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi službeni posjet

Plenković i Osmani razgovarali o napadu na Kosovo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je predsjednicu Republike Kosovo Vjosu Osmani-Sadriu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
10.10.2023.
u 19:09

Osmani boravi u prvom službenom posjetu Hrvatskoj i danas se već susrela s predsjednikom Zoranom Milanovićem i predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem.

Premijer Andrej Plenković i kosovska predsjednica Vjosa Osmani razgovarali su u utorak u Banskim dvorima o napadu na Kosovo i bilateralnim odnosima Hrvatske i Kosova, priopćila je vlada. Tridesetak teško naoružanih Srba napalo je kosovsku policiju u selu Banjska na sjeveru Kosova, a u napadima su poginula tri srpska napadača i jedan kosovski policajac.

Plenković je na sastanku osudio napad, izrazio sućut zbog ubijenog policajca i rekao Osmani da je o situaciji na Kosovu razgovarao s čelnicima zemalja EU-a na neformalnom sastanku Europskog vijeća u Granadi, ističe se u priopćenju. Premijer je ponovio da Hrvatska podržava europski put Kosova, a na sastanku je naglašena važnost unaprjeđenja gospodarske suradnje kao i nužnost poboljšanja statusa i olakšavanja situacije u kojoj se nalaze Hrvati na Kosovu, dodaje se. 

Osmani boravi u prvom službenom posjetu Hrvatskoj i danas se već susrela s predsjednikom Zoranom Milanovićem i predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem. Osim Zagreba, posjetit će Karlovac i Rijeku, a sastat će se i s pripadnicima albanske zajednice u Hrvatskoj.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Plenković: Ovo što Milanović radi zove se obijest

 

Komentara 1

Avatar Maks:
Maks:
22:38 10.10.2023.

Hrvatska ce uvijek podzavat Kosovo, biti protiv zla..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije