Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAKON O IZBORNIM JEDINICAMA

Plenković: Ovo što Milanović radi zove se obijest

Zagreb: Premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije nakon svečane akademije u HNK
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/2
10.10.2023.
u 14:20

Umjesto da je posvetio pola sekunde svog dragocjenog vremena, sada će doći do rasprava u Saboru i posvete možda jednog cijelog dana temi o kojoj se već dva puta raspravljalo, poručio je Plenković

Premijer Andrej Plenković obratio se javnosti ovog utorka, govoreći o pet krugova povećanja plaća zaposlenika u javnim i državnim službama nakon pregovora koji se odvijaju između Sindikata i Vlade. 

– Idući krug razgovora predviđen je idući petak – najavio je Plenković, navodeći kako se broj obrtnika i zaposlenih povećao za vrijeme njegove Vlade.

Inače, premijer se danas sastaje s predsjednicom Kosova Vjosom Osmani, a nakon toga primit će i prvu potpredsjednicu Vlade i ministricu gospodarstva Ukrajine Juliju Sviridenko. U izjavama za medije ponovno se osvrnuo na predsjednika Zorana Milanovića te na situaciju sa Zakonom o izbornim jedinicama nakon što predsjednik nije potpisao usvajanje u zakonskom roku.

– Dosad ništa nije bilo neuobičajeno u zakonodavnoj praksi. Ovdje je taj datum određen prije svega jer je Ustavni sud ukinuo raniji zakon do 1. listopada, a ovo je učinjeno kako ne bi bilo pravnog vakuuma. Milanović je to napravio iz čiste obijesti – poručio je. 

– Umjesto da je posvetio pola sekunde svog dragocjenog vremena, sada će doći do rasprava u Saboru i posvete možda cijelog jednog dana temi o kojoj se već dva puta raspravljalo. To se zove obijest, kreira kulturu opstrukcije i sprečavanja Sabora da zakon stupi na snagu onako kako to traži zakonodavac – poručio je, dodajući kako je parlamentarna većina ''osupnuta''.

POVEZANI ČLANCI:

Komentirao je i prijašnje izjave Zorana Milanovića koji je na zajedničkoj konferenciji za medije s predsjednicom Kosova Vjosom Osmani poručio kako ''neki ne žele pričati o Kosovu''. 

– Tu on misli na mene, a ne zna tko je otvorio temu Kosova i Srbije tamo gdje treba. Budući da ne zna, ja mu poručujem da ima netko tko govori i misli o situaciji u regiji – poručio je. 

 

Dotaknuo se i članka objavljenog u Nacionalu vezanog uz suprugu Anu Maslać Plenković, navodeći kako se nerado osvrće na tu temu, ali ne može prešutjeti jer se radi o njegovoj obitelji. 

– Ovdje se imputira na neprofesionalan način meni, ali i mojoj supruzi. Teško je pronaći nekoga tko je diskretniji od nas. Stotine stranica transkripta stoji u predmetu i onda to cirkulira među okrivljenicima, policijom, DORH-om... i onda se to dotura medijima da bi taj mali dio tekstića postao tračeraj s naslovnica s ciljem stvaranja političke štete. Osoba s naslovnice potpuno je tu pogrešno, to je neprofesionalizam kakav se može napraviti na najvišoj mogućoj stepenici. To je šteta samo meni. Zato se ide u izmjene zakona, da se barem ublaži takva šteta. Ono što piše unutra toliko je zlonamjerno, a sam tekst insinuira da je ''možda korišten moj politički utjecaj''. Zamislite vi to. Inače, ovo je marketing za mene – supruga je super ispala na fotografiji, a ja sam na njoj mršaviji – poručio je. 

Na pitanje zbog čega HEP vodi čovjek koji je pod izvidima, a misli se na Franu Barbarića, Plenković je odgovorio kako postoji proces koji se mora poštovati, a za reklamni pano koji se pojavio u Crnoj Gori, a u kojem se hrvatske poznate ličnosti poput Ruđera Boškovića naziva ''Srbima'', taj je događaj nazvao nedopustivim

>> VIDEO Plenković o Milanoviću: On stvarno ima jako puno vremena, stigne detaljno pratiti replike u Saboru

Komentara 11

Avatar OPG
OPG
18:50 10.10.2023.

Predsjednik koristi svaku priliku za opstrukcije a lijen je, sta ste ocekivali?

DU
Deleted user
17:15 10.10.2023.

Zašto se uporno govori o nepotpisivanju u zakonskom roku? Kakav je to rok? HDZov? Zar nije Ustav propisao rok i zar Milanović nije potpisao u tom roku?

DU
Deleted user
18:44 10.10.2023.

A šta on radi sa ovom državom i narodom zove se diktatura!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije