Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMETNA KULTURA

PITANJE DANA Jeste li pristojni u prometu?

Patrik Macek/Pixsell
26.03.2024.
u 11:49

Stvar je kulture ne pokazivati ''srednjaka'' bez obzira na to koliko vas ne netko naživcirao, no također je i kažnjivo od 300 do 4.000 eura jer može doći do remećenja javnog reda i mira

Postoji nešto što se zove poštivanje propisa i prometnih pravila, a postoji i nešto se se zove - kultura u prometu. Oni koji smatraju da je pristojnost opcionalna mogli bi se itekako iznenaditi jer ono što ne rješava Zakon o sigurnosti na cestama, riješit će Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira. 

U to, primjerice, ulazi pokazivanje srednjeg prsta. Stvar je kulture ne pokazivati ''srednjaka'' bez obzira na to koliko vas ne netko naživcirao, no također je i kažnjivo od 300 do 4.000 eura jer može doći do remećenja javnog reda i mira. 

 Međutim, rijetko kada primijetit će se ono što mi izgovaramo dok smo sami u zatvorenom automobilu. U slučajevima kada netko napravi krivi potez u prometu tako nam se ponekad i ''omakne'' pa opsujemo, a ponekad to može biti i glasnije i doći do tog ''ciljanog vozača''. A psujete li i vi ili pak pokušavate biti tolerantni, odgovorite u anketi Pitanje dana. 

POVEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije