Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovarski gradonačelnik

Penava: Razmišljam o kandidaturi za predsjednika HDZ-a

Ivan Penava
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
1/3
11.10.2019.
u 19:30

Penava tako postaje već četvrti u nizu, nakon Davora Ive Stiera, Mire Kovača i vjerojatno Tomislava Karamarka, koji bi mogao postati protukandidat Andreju Plenkoviću

Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik, u velikom intervjuu za sutrašnji Obzor najavio je kako mu je jedna od opcija i kandidatura za predsjednika HDZ-a. Penava tako postaje već četvrti u nizu, nakon Davora Ive Stiera, Mire Kovača i vjerojatno Tomislava Karamarka, koji bi mogao postati protukandidat Andreju Plenkoviću u HDZ-u na unutarstranačkim izborima u proljeće 2020. godine.

Penava o kandidaturi za predsjednika HDZ-a razmišlja jer smatra da jedino tako može staviti u fokus i riješiti problem nesankcioniranja ratnih zločina iz Domovinskog rata pošto godinu dana od velikog prosvjeda u Vukovaru državne institucije nisu napravile baš ništa. Zato u intervjuu kaže kako će do rješavanja problema neprocesuiranih ratnih zločina pokušati doći u stranci, odnosno preko unutarstranačkih izbora.

-  Prvi put sada iznosim da idem na unutarstranačke izbore, približavala se i obljetnica i morao sam donijeti odluku što je najpamentije napraviti s aspekta rješavanja sudbine stradalnika. Kad sam odlučio da su prosvjedi kontraproduktivni i da nije dobro ponovno čekati godinu dana bez rezultata, morao sam razmišljati koji je pravac najbolji... - rekao je Penava. 

Cijeli intervju sutra možete pročitati u Obzoru.

VIDEO Plenković o štrajku:

Komentara 145

LE
LeonGlembaj
23:59 11.10.2019.

Čitam komentare i vidim koliko probisvijeta ima, komentatora iz naslonjača koji su vrlo malo toga postigli u životu. Osnova demokracije je da svatko može birati, kandidirati se i biti biran. Izlaskom na izbore svatko ima mogućnost testirati svoju političku snagu. Tako i Penava. Samo naprijed. Veći broj kandidata je i pokazatelj demokratske atmosfere u nekoj stranci.

LI
LizaLimenni
22:08 11.10.2019.

Penava, udbasko nebo i zemlja srucit ce se sad na tebe! Pozdrav sendvicarima!

DD
dr dragon
06:16 12.10.2019.

Penava je pošten čovjek kojeg nepravda boli!? Sigurno i najbolji kandidat od predloženih. Žao mi je samo ljudi u gornjem djelu komentatora što im nije nitko drag poginuo u Vukovaru 91' pa nebi pisali ovako ružno o poštenom i dobrom čovjeku danas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije