Pas Lujo izgubio gazdu pa sam krenuo na 120 kilometara dug put kući

lujo
Duško Mirković/Pixell
04.12.2009.
u 16:18

Osječki lovački pas Lujo izgubljen u šumama Papuka doživio je pravu filmsku avanturu na povratku u više od stotinu kilometara udaljen dom.

POŽEGA - Bila je to prava filmska avantura u kojoj je glavna uloga dodijeljena četverogodišnjem lovačkom psu Luji iz Osijeka. Nakon što se u utorak ujutro za vrijeme šetnje udaljio od svoga vlasnika planinara Drage Biloša i njegovih prijatelja u papučkim šumama iznad Velike, izgubio mu se svaki trag. Naime, zbog kiše koja je pala izbrisali su se tragovi te je Lujo odlučio do 120 kilometara udaljenog doma u Osijeku krenuti prvi put sam samcat i to "pješice". Bi li ikada stigao ili bi možda stradao u prometu, nikada se neće doznati jer nakon prijeđenih dvadesetak kilometara u tridesetak sati, dok se umoran i gladan odmarao kraj jarka između Vetova i Lukača, pronašao ga je lovac Josip Gotštajn.

- Vozeći se prema Vetovu u srijedu oko 15 sati, vidio sam kraj ceste da leži lovački pas, nisam znao je li živ pa sam stao. Inače i sam jako volim pse i znam što to znači izgubiti psa jer sam ih ja izgubio tri. On je odmah dignuo glavu i počeo se udaljavati te sam zamolio suprugu Vesnu da ga privoli da nam se približi jer sam vidio da ima ogrlicu s medaljonom. Njoj je to uspjelo te smo ga poveli kući – kaže Josip koji je odmah nazvao broj s ogrlice na koji se javio Lujin veterinar. O njegovoj sudbini obavijestio je Draginu suprugu kojoj se nije usudio ni reći da je pas izgubljen.

- Moj pas je imao veliku sreću da naiđe na tako divnu osobu i dobru dušu kao što je Josip. Takvi ljudi su prava rijetkost. Inače medaljon koji je pas imao prvi put sam mu stavio, kao da sam slutio da će mu trebati. Neizmjerno smo mu zahvalni, pogotovo moja kći Petra, 22-godišnja studentica prava čiji je Lujo ljubimac - ističe Drago koji je zajedno sa svojim prijateljima sve to vrijeme obilazio potpapučka sela, od Velike, preko Češljakovaca, Golog Brda gdje su psa neki i vidjeli, Kaptola pa do Bešinaca. U potrazi su im zahvaljujući njihovoj prijateljici planinarki iz Velike Ani Pirović pomogli i domaći lovci te rendžeri Parka prirode Papuk.

- Kada je mene i moje prijatelje s kojima često odlazi u šetnje i planinarenje vidio, cvilio je i skakao od sreće – kazao je Drago koji za svoga psa kaže da je u Osijeku poznatiji od njega jer je vrlo simpatičan i druželjubiv, a uz to redovito obilazi ostale pse i njihove vlasnike.

 

Ključne riječi

Komentara 3

CV
cvijece
19:22 05.12.2009.

Bravo Gotštajnovi!!!Luji jedan zvonki vau od mog dragog peseka koji je ostao sam nakon što su mu vlasnici umrli i makar je to bilo u Samoboru (prije 14 godina)gje su u okruženju obiteljske kuće s vrtovima,nitko mu nije ni vode dao nego su ga gađali kamenjem...Toliko o \"dobrim\" ljudima.A Gotštanovi su učinili jednu divnu gestu.

ZD
Zdravorazumski
17:29 25.10.2011.

LUJU ZA PREMIJERA!!!!!! :D

Avatar condor
condor
18:24 05.12.2009.

Dragi Lujo, želim ti puno zdravlja i lijepih trenutaka u domu tvojih gospodara. Sve pohvale obitelji Gotštajn.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije