Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prodao joj je Luxe

Parčina o ukrajinskoj poduzetnici: 'Upoznao sam je kada se javila da bi kupila moj hotel'

Pogled na Split i Kaštela sa Zvjezdarnice na Mosoru
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/2
08.01.2024.
u 20:25

Kako je Parčina objasnio, ljetos je tvrtka Mimoza prodana Tetiani Glyniani, ali je dio imovine prenesen na novu tvrtku koje je vlasnik Parčina, a u toj imovini je i hotel Posh te je ta nova tvrtka i navedena u vlastovnici

Jozo Parčina, splitski poduzetnik za kojeg se u medijima objavljivalo kako je vlasnikom hotela Luxe javio se redakciji povodom objave priče o ukrajinskoj poduzetnici Tetiani Glyniani prema kojoj je ona vlasnica toga i još tri hotela u Splitu.

- Nesporno je kako je ona vlasnica hotela Luxe. To jest bio moj hotel koji sam prodavao, a kao kupac se javila ona te sam joj ga i prodao. Kao vlasnik hotela bila je registrirana moja tvrtka Mimoza koja je sada pripala njoj. No hotel Posh koji se također spominje je moj i dalje - kazao nam je gospodin Parčina govoreći kako Tetianu Glynianu nije ranije poznavao.

- Kao što sam rekao, upoznao sam je kada se javila da bi kupila tada moj hotel Luxe, prije toga je nisam poznavao. Niti znam čime se ona bavi u Ukrajini, to i nije nešto što bih ja trebao znati - kazao nam je gosp. Parčina.

VEZANI ČLANCI:

Na stranicama hotela Posh nije istaknut vlasnik, kada se pogleda u katastar, tamo stoji kako je kao upisana osoba navedena tvrtka Mimoza d.o.o., ista ona koja je navedena kao i vlasnik hotela Luxe. Tako se moglo zaključiti, kako su ukrajinski novinari i učinili, da je i hotel Posh koji ima pet zvjezdica, reprezentativno zdanje s bazenom, u vlasništvu ukrajinske poduzetnice. No, kako je Parčina objasnio, ljetos je tvrtka Mimoza prodana Tetiani Glyniani, ali je dio imovine prenesen na novu tvrtku koje je vlasnik Parčina, a u toj imovini je i hotel Posh te je ta nova tvrtka i navedena u vlastovnici.

O tome postoji i ugovor ovjeren kod javnog bilježnika prema kojem na tvrtki Mimoza ostaje hotel Luxe dok se hotel Posh te druga imovina prenose na novu tvrtku koju je osnovao Jozo Parčina. Kaže kako je to bio jedini poslovni odnos koji je imao s ukrajinskom poduzetnicom te je tu njihova suradnja i završila te se ne nastavlja na nekom drugom projektu.

Jozo Parčina je inače poznati splitski poduzetnik često u medijima gdje ga se spominje u kontekstu raznih građevinskih projekata, a bio je najpoznatiji upravo po hotelu Luxe koji je sada u vlasništvu ukrajinske poduzetnice.

VIDEO Rusi ostavili pustoš nakon okupacije još jednog grada u Ukrajini

Komentara 1

DU
Deleted user
07:51 09.01.2024.

Ja se dam kladiti da smo joj mi još i sufinancirali hotel kao država!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije