Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAPA ZA PRAVEDNIJE DRUŠTVO Benedikt rekao da Crkva stražari nad svima koji pate

Papa pozvao na pomoć siromašnima

07.12.2008.
u 21:04

“Crkva je straža ljudskih prava”, rekao je papa Benedikt XVI. za nedjeljnog angelusa na Trgu sv. Petra, istaknuvši svoje djelovanje u prilog gladnih i siromašnih u svijetu. “Crkva stražari nad narodima shrvanima sirotinjom i gladi”, rekao je papa i istaknuo posebno zauzimanje za imigrante i one koji “pate zbog sustavnih kršenja njihovih prava”. “Kršćanska nada ide iznad legitimnog očekivanja socijalnog i političkog oslobađanja”, kazao je papa.

Isus je došao na svijet radi obnove cijelog čovječanstva kako bi ga izveo izvan pustinje njegova siromaštva, rekao je papa druge nedjelje adventa naznačujući značenje čekanja Božića.

Na Trgu sv. Petra, na kojem još treba okititi božićnu jelu, Benedikt XVI. je objasnio kako Crkva stražari nad svima koji pate u svijetu, nad onima kojima su kršena ljudska prava. Posljednjih tjedana papa je u više navrata govorio o potrebi suzbijanja gladi i siromaštva u svijetu, posebno sada u “teškoj ekonomskoj situaciji” u kojoj bi posebnu pažnju trebalo posvetiti slabijima.

Papa traži poštovanje dostojanstva onih koji prolaze kroz teškoće, kojima se već težak život otežao zabrinjavajućim uvjetima sadašnje ekonomske situacije. Ratzinger podupire one koji djeluju na stvaranje pravednijeg društva i “odbacuju fatalitet siromaštva”. Papa je i podsjetio na smrt Alekseja II, pozvavši na molitvu “zajedno s našom pravoslavnom braćom”.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije