Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Medijska izvješća

Panika u Liberiji: 'Dvije žrtve ebole ustale iz mrtvih'

Liberija ebola
Foto: Reuters/PIXSELL
25.09.2014.
u 15:15

"Otkad se pojavila epidemija ebole u okrugu Ninba, ovo je prvi incident u kojem su mrtve žrtve uskrsnule", piše list.

Panika se počela širiti dijelom Liberije nakon izvještaja medija da su dvije žrtve ebole "ustale iz mrtvih", piše Mirror.

Obje žene, u 40-im i 60-im godinama, umrle su od smrtonosnog virusa u različitim selima liberijskog okruga Nimba. No, sudeći prema izvještajima u lokalnim novinama, par je navodno uskrsnuo i sada "hodaju među živima", što je izazvalo paniku među lokalnim stanovništvom.

Mediji pišu da su Doris Quoi iz sela Hope i Ma Kabeh "uskrsle iz mrtvih". Prije nego je navodno umrla, Kebeh je bila u kući dva dana i dvije noći bez hrane i lijekova. Lokalni list Ninba County u posljednje vrijeme piše vrlo neobične vijesti o epidemiji ebole, među kojima je bila jedna o lokalnom liječniku, koji je tvrdio da može izliječiti oboljele od virusa, a potom je umro od ebole.

"Otkad se pojavila epidemija ebole u okrugu Ninba, ovo je prvi incident u kojem su mrtve žrtve uskrsnule", piše list.

>>Ebola kosi u Liberiji sa 4,2 milijuna ljudi i samo 51 liječnikom!

>>'Ebola je potencijalna globalna prijetnja ako je zapadnoafričke zemlje ne obuzdaju'

Komentara 2

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
15:58 25.09.2014.

Nisu ustale mrtvih nego su odbile umrijeti. Jer tamo se "liječi" metodom "zatvorim te u karantenu i pogledam jesi li živ poslije tjedan dana".

BA
bajo2
00:16 01.10.2014.

znaci pojavio se "lazarov sindrom"!to bas nece obradovati crkvu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije