Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica ubojstva redarstvenika

Policija o propustima u Borovu Selu: Opustili smo se, bilo je 200 ljudi, a padala je i kiša

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
1/10
04.05.2020.
u 13:02

Načelnik PU Vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular govorio je o propustima u organizaciji obljetnice ubojstva 12 hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu kada se okupljeni nisu pridržavali mjera donesenih od nacionalnog stožera

Pali smo na testu samoodgovornosti. Previše smo se s ovim popuštanjem mjera i povoljnom epidemiološkom situacijom svi zajedno opustili, rekao je načelnik PU Vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular govoreći na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite dok je komentirao događanja tijekom obilježavanja ubojstva 12 hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu.

Naime, toga dana se u Borovu Selu, na malom prostoru, okupilo 200-ak ljudi oko spomen-obilježja ubijenim redarstvenicima. Pri tome gotovo nitko od okupljenih nije se pridržavao propisanih mjera, a moglo se vidjeti i rukovanje, zajedničko fotografiranje, nepridržavanje propisanog razmaka… Kapular je rekao kako je organizator obilježavanja obljetnice bio MUP RH i da je protokol napravljen sukladno svim preporukama, kao i neki drugi slični događaji proteklih dana. Između ostaloga, bilo je zamišljeno i da izaslanstva koja će polagati ruže i svijeće dolaze s po pola sata razmaka. Protokol također nije predvidio uobičajenu kolonu koja se kreće kroz selo. Međutim, i kolona se dogodila, iako ne uobičajena, jer je 30-ak navijača došlo do spomen-obilježja hodajući kroz selo. 

– Dogodilo se spontano da se okupio veći broj građana pa i onih iz drugih županija. Bila je slična situacija kao i kod nekih drugih obilježavanja. Na malom prostoru bilo je oko 200 ljudi. Uz to, padala je i kiša i dogodio se još niz drugih stvari. Tako se dogodilo da su se neki okupljeni skrili pod čemprese, neki pod kišobrane… Međutim, tko je taj koji bi žrtvama obitelji ili sudionicima mogao reći „nemojte biti tu“ ili „otiđite odavde“. Bilo bi neprimjereno napraviti tako nešto – rekao je Kapular koji je dio županijskog Stožera civilne zaštite. 

1/9

Inače, na toj obljetnici u Borovu Selu među okupljenima bili su načelnici PP Vukovar kao i načelnici županijske postrojbe Interventne policije i PU. Među onima koji su polagali ruže bili su i ravnatelj policije Nikola Milina kao i ministar Davor Božinović. Bilo je tu i saborskih zastupnika, načelnika i gradonačelnika. 

U isto vrijeme policija uredno upozorava građane širom Vukovarsko-srijemske županije da drže razmak, ne okupljaju se, ne sjede zajedno na klupicama… Kretanje građana nadzire se i dronovima

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
13:34 04.05.2020.

Niti jedne hrvatske zastave na fotografijama, niti jedne! Krasno su organizirali iz Ministarstva unutrašnjih poslova. Koja sramota, niti jedne hrvatske zastave da je netko od policajaca ponese u čast na sjećanje na ubijene redarstvenike!

DU
Deleted user
13:40 04.05.2020.

Puno teži i neoprostiv propust je Degoricije i Boljkovca. Ovaj propust koji spominjete u naslovu je igra mačke i miša!

DU
Deleted user
14:23 04.05.2020.

Umjesto da su doma, oni paradiraju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije