Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Ovu stvar svi rade u zrakoplovu iako je ilegalna

Postoje trenuci u kojima nipošto ne biste smjeli napuštati mjesto, kao što su očite turbulencije ili kada zrakoplov polijeće i slijeće
17. kolovoza 2015. u 14:25 7 komentara 29903 prikaza
avion
Foto: Reuters/PIXSELL

Postoji jedna stvar koja je tehnički ilegalna, a na zrakoplovima je rade gotovo svi. A to je ustajanje i napuštanje sjedala dok još uvijek svijetli znak da trebate biti zavezani pojasom.

Kako piše Business Insider, odredba 14 CFR 121.317(f) to zabranjuje, ali u stvarnosti su pravila nešto fleksibilnija. Postoje trenuci u kojima nipošto ne biste smjeli napuštati mjesto, kao što su očite turbulencije ili kada zrakoplov polijeće i slijeće. Upravo u tim kritičnim fazama leta događa se većina zrakoplovnih nesreća, a vaša djela mogu ugroziti tuđu sigurnost.

Američka Savezna uprava za civilno zrakoplovstvo (FAA) mnogo je stroža prema onima koji ne slušaju upute stjuardesa. Lani je FAA otvorila 143 slučajeva neposlušnih putnika, od kojih je 41 kažnjen.

>> Primjećujete li nešto neobično na ovoj fotografiji vjenčanja?

Slušate li sve upute na letu?

 • Da, u potpunosti. U avionu nema zezanja 73,88%
 • Većinom da, ali poneko kratko ustajanje je normalna stvar 15,12%
 • Ne pratim baš upute 11,00%
Ilustracija
VAŽNO
Imate atmosferski bojler? Ovo su neke stvari na koje treba paziti kako biste izbjegli tragične posljedice

A1 izdvaja za Vas

 • oxymoron:

  Mene zanima jel budu placene ovakve podriguse od clanaka.

 • stranger:

  Da je taj tzv. novinar prepisao članak iz npr. Indije, onda bi rekao kako je prilično učestala pojava da ljudi više s brzih vlakova.Bedastoce

 • Korda:

  Turbulencije, one jake, jesu neugodna, ali da se tada dogadja najvise nesreca...? Vasi novinari, ocito, putuju pjesice, a ne avionima.