Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIGURNOST U ZRAKU

Ovu stvar svi rade u zrakoplovu iako je ilegalna

avion
Foto: Reuters/PIXSELL
17.08.2015.
u 14:25

Postoje trenuci u kojima nipošto ne biste smjeli napuštati mjesto, kao što su očite turbulencije ili kada zrakoplov polijeće i slijeće

Postoji jedna stvar koja je tehnički ilegalna, a na zrakoplovima je rade gotovo svi. A to je ustajanje i napuštanje sjedala dok još uvijek svijetli znak da trebate biti zavezani pojasom.

Kako piše Business Insider, odredba 14 CFR 121.317(f) to zabranjuje, ali u stvarnosti su pravila nešto fleksibilnija. Postoje trenuci u kojima nipošto ne biste smjeli napuštati mjesto, kao što su očite turbulencije ili kada zrakoplov polijeće i slijeće. Upravo u tim kritičnim fazama leta događa se većina zrakoplovnih nesreća, a vaša djela mogu ugroziti tuđu sigurnost.

Američka Savezna uprava za civilno zrakoplovstvo (FAA) mnogo je stroža prema onima koji ne slušaju upute stjuardesa. Lani je FAA otvorila 143 slučajeva neposlušnih putnika, od kojih je 41 kažnjen.

>> Primjećujete li nešto neobično na ovoj fotografiji vjenčanja?

Komentara 7

OX
oxymoron
15:32 17.08.2015.

Mene zanima jel budu placene ovakve podriguse od clanaka.

ST
stranger
14:52 17.08.2015.

Da je taj tzv. novinar prepisao članak iz npr. Indije, onda bi rekao kako je prilično učestala pojava da ljudi više s brzih vlakova.Bedastoce

KO
Korda
15:07 17.08.2015.

Turbulencije, one jake, jesu neugodna, ali da se tada dogadja najvise nesreca...? Vasi novinari, ocito, putuju pjesice, a ne avionima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije