kriju li odgovore?

Otvaraju se sefovi Željka Ražnatovića Arkana

srpska zastava
Filip Brala/PIXSELL
21.01.2014.
u 11:35

O Arkanovim sefovima, koji je jedno vrijeme 90-ih godina bio i član Skupštine Srbije, bilo je riječi i na suđenju njegovoj supruzi Svetlani Ražnatović

Sukladno zahtjevu Tužiteljstva za ratne zločine sudac posebnog odjeljenja za ratne zločine u Beogradu izdao je zapovijed da se utvrdi što je u banci pohranio Željko Ražnatović Arkan.

- Zatražili smo da se provjere navodi da su u Komercijalnoj banci otkrivena dva sefa Željka Ražnatovića. Zainteresirani smo za sadržaj Ražnatovićevih sefova kao zapovjednika Srpske dobrovoljačke garde radi prikupljanja dokaza o izvršenim ratnim zločinima. Podsjećam da je protiv Željka Ražnatovića u Haagu vođen postupak pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju. Tužiteljstvo za ratne zločine je tijekom rada na predmetima u okviru međunarodne suradnje od Tribunala dobilo dokaze koji su bili predmet optužnice protiv Ražnatovića. Pristigli materijal upravo provjeravamo i za izvjesno vrijeme će se znati hoćemo li pokrenuti neki kazneni postupak vezan za događaje koji su bili predmet rada Haškog tužiteljstva i suda, rekao je srbijanski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević za dnevni list Kurir.

O Arkanovim sefovima, koji je jedno vrijeme 90-ih godina bio i član Skupštine Srbije, bilo je riječi i na suđenju njegovoj supruzi Svetlani Ražnatović. Inače, i Komercijalna banka je potvrdila da su iza Ražnatovića ostala dva sefa i prenijela da isti nisu otvarani punih 14 godina. Sef se otvara sa dva ključa - ključem koji pripada banci i ključem koji pripada korisniku. Ne zna se gdje su Arkanovi ključevi.

U tekstu se podsjeća i da se u haaškoj optužnici podignutoj 1997. godine Ražnatović tereti isključivo za zločine koje je njegova paravojna formacija Tigrovi izvršila u Sanskom Mostu u rujnu 1995. godine uključujući i dva masovna ubojstva.

- Pod Ražnatovićevom zapovijedi i kontrolom Arkanovi Tigrovi su, prema navodima, prvo masovno ubojstvo izvršili 20. rujna 1995. Tog dana su, kako se navodi, 12 muslimanskih civila iz Sanskog mosta odvezli na izoliranu lokaciju u selu Trnovo i pucali u njih. Strijeljanje je preživio samo jedan čovjek, koji je tom prilikom teško ranjen. Dan kasnije Arkanovi Tigrovi su u selu Sasina izveli na strijeljanje 67 muškaraca i jednu ženu, starih između 18 i 75 godina. Svi su također bili iz Sanskog Mosta, a masakr je preživjelo dvoje, stoji u tekstu Kurira.

>> Arkanov kum osniva stranku koja će surađivati i s četnicima

Komentara 9

JA
jamanuša
14:09 21.01.2014.

lako je srbima kad imaju više ministara vanjski pioslova poput " Nesvesne Pušić" koja im krči pute.

DU
Deleted user
13:52 21.01.2014.

Nastupila je apolutna zastara reći će Nobilo i državno odvjetništvo neće se žaliti

Avatar neodgovorni
neodgovorni
18:16 21.01.2014.

nas hrvate ne zanima di su ubijeni muslimani to je izmedju srbije i bih,nas zanima sta je s 900 nestalih nasih i vjerujem da ce nasa vlada cijenit iskrenost srpske strane kakva god ona bila samo da je iskrena...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije