Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOŠNJACI ŠOKIRANI

U Bosanskom Novom pokrenuta inicijativa za Arkanovu ulicu

24.09.2013.
u 22:45

Filip Egeljić želi da se jedna ulica nazove imenom Srpske dobrovoljačke garde ili Željka Ražnatovića Arkana

Student Filip Egeljić (21) početkom mjeseca pokrenuo je inicijativu da se u Bosanskom Novom jedna ulica nazove imenom Srpske dobrovoljačke garde ili Željka Ražnatovića Arkana, vođe te paravojne formacije koja je ratovala na području Hrvatske i BiH te počinila brojne zločine. Inicijativa je šokirala oko 4000 Bošnjaka koliko ih stanuje u tom gradu na zapadu BiH, u entitetu Republika Srpska, koja je grad tijekom rata preimenovala u Novi Grad.

- To je izvan pameti, takav ekstremizam umotan u službenu proceduru samo će podignuti tenzije - rekao je za Dnevni avaz jedan od stanovnika. Među Bošnjacima vlada mišljenje da se inicijativa ciljano pojavila uoči popisa stanovništva kako bi dodatno unijela strah kod bošnjačkih povratnika.

Inače, pokretač inicijative Egeljić poznat je kao boksač i sklon je incidentima. \"Proslavio\" se paljenjem zastave BiH 2011. u Bosanskom Novom nakon utakmice Portugal - BiH. Egeljić je za Press Online rekao kako je inicijativu pokrenuo jer smatra kako su Arkan i njegova paravojna formacija zadužili Bosanski Novi 1995. godine braneći ga od Armije Bih.

- Potpise skupljamo do kraja mjeseca kada ćemo predati sve potrebne dokumente u općinu Novi Grad. Do sada smo ih skupili preko 400, a broj zainteresiranih građana koji podržavaju našu inicijativu raste iz dana u dan - rekao je Egeljić.

>> Đurekovića su ubili \'kileri\' iz riječke grupe, a ne Arkan?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije