Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čileanski dikatator

Otvara se Pinochetova oporuka, navodno je \"spremio\" 21 milijun $

'pinochet_nnn_rad_210112'
''
25.04.2012.
u 11:04

Bivši čileanski diktator umro je u prosincu 2006. godine u kućnom pritvoru optužen za grubo kršenje ljudskih prava i nezakonito bogaćenje

Danas će se nakon zahtjeva Vrhovnog suda otvoriti oporuka bivšeg čileanskog diktatora generala Augusta Pinocheta, ponajprije kako bi se saznalo koliko je zapravo bogatstvo ostavio iza sebe, prenose svjetske agencije.

Obitelj se protivila tome da se oporuka javno objavi, no sud nije udovoljio njihovim zahtjevima. Država je u cijelom procesu zatražila vraćanje novca koji je Pinochet nelegalno prisvojio i stavljao na svoje privatne račune.

Sud je već ranije utvrdio kako je Pinochet kroz godine "spremio" oko 21 milijun dolara, od čega za 3 milijuna dolara ima pokriće u svojim primanjima. Bivši čileanski diktator umro je u prosincu 2006. godine u kućnom pritvoru optužen za grubo kršenje ljudskih prava i nezakonito bogaćenje.

Na otvaranju oporuke bit će javni bilježnik koji će otvoriti oporuku i dva svjedoka. Pinochetova udovica i njihovo petero djece neće se pojaviti na čitanju generalove ostavštine.

Ključne riječi

Komentara 1

IP
infо_punkt
21:41 25.04.2012.

Pinoche je bio klasični HDZ-njara... nemam baš ni trunke simpatije prema njemu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije