Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGINULO 9 LJUDI

Otkriveni detalji stravične nesreće: Pilot je dobio upozorenje da leti prenisko

Kobe Bryant
Foto: Pixsell/Reuters
1/3
27.01.2020.
u 10:30

– Vlažnost zraka bila je gotovo sto posto, što govori da je zrak bio poput juhe. Bilo je vrlo maglovito! – rekao je Michael Guy za CNN.

Pilot helikoptera u čijem je padu poginuo proslavljeni košarkaš Kobe Bryant dobio je upozorenje da leti opasno nisko prije nego što se srušio u brdima u Kaliforniji, pri brzini od gotovo 300 kilometara na sat. 

Kako navodi NYPost, audiosnimka s kontrolnog tornja pokazala je da je pilot Ara Zobayan dobio upozorenje da leti prenisko. 

 

– Još uvijek ste prenisko za ovakvo vrijeme – rečeno je pilotu.  

 

Izvori iz zrakoplovnih krugova naveli su kako je vrijeme u nedjelju ujutro u Los Angelesu bilo jako maglovito i većina helikoptera upravo zbog toga nije bila u zraku. U planu je bilo da helikopter u kojem se nalazio Bryant i drugi putnici sleti na aerodrom Burbank, međutim kružio je otprilike 15 minuta čekajući dopuštenje za slijetanje. Nešto prije nesreće pilot je bio na više od 600 metara, a onda se srušio na visini od oko 500 metara. 

Bryantov helikopter imao je dva motora i ne bi se srušio da je ostao bez jednog motora, navodi izvor za NYPost te ističe kako se takve nesreće događaju jer pilot gubi osjećaj u prostoru. Helikopter Sikorsky S-76 bio je star 20 godina i njime najčešće upravljaju dvojica pilota, ali u nedjelju je upravljao samo jedan pilot. 

– Vjerojatno je letio oslanjajući se na ono što vidi, a ne na instrumente koji nadziru visinu letenja – dodao je izvor. 

Iako se u ovom trenutku ne može odrediti uzrok nesreće, pretpostavlja se da je jedan od uzorka loše vrijeme. 

– Vlažnost zraka bila je gotovo sto posto, što govori da je zrak bio poput juhe. Bilo je vrlo maglovito! – rekao je Michael Guy za CNN.

Glasnogovornik losangeleške policije potvrdio je loše vremenske uvjete

– Vremenski uvjeti u nedjelju ujutro nisu zadovoljavali minimalne uvjete za letenje policije u Los Angelesu – rekao je glasnogovornik Josh Rubenstein.

Komentara 10

DU
Deleted user
12:01 27.01.2020.

Nepravilni polozaj....

Avatar kozorog
kozorog
13:51 27.01.2020.

a zato (zbog visoke vlage) se svako malo sruši helikopter, avion, u brazilu, tajlandu... svašta, naši novinari odmah izvuku zaključak, ne treba njima čekati službene nalaze istrage nesreće.. oni znaju... jer su novinari. novinar ti je danas stručnjak za kojeg je nobelova nagrada uvreda, omalovažavanje 'struke'.

5S
505.scrtom
11:35 27.01.2020.

Nisko leti kroz maglu i to još 300 na sat..,jel su se htjeli ubit !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije