Naslovnica Vijesti Svijet

Otkrivena jedna od najvećih tajni Rusije! Treba li Europa strahovati?

Rakete imaju domet do 2350 kilometara. Opremljene konvencionalnim glavama težine od 500 kilograma imaju doseg oko 2000 kilometara
10. veljače 2019. u 13:25 81 komentara 26288 prikaza
Rusija
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Rusija ima više krstarećih raketa SSC-8 srednjeg domata nego što se znalo, objavio je u nedjelju njemački list Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAZ) pozivajući se na neimenovane zapadne obavještajne izvore.

Posejdon Posejdon Novo Putinovo moćno oružje bit će neuništivo, a evo što će sve moći

NATO smatra da ti sustavi krše odredbe sporazuma o uništavanju raketa srednjeg dometa postignutog 1987. između SAD-a i Rusije iz kojeg su dvije zemlje najavile povlačenje prošlog tjedna.

SAD već dugo optužuje Rusiju da krši odredbe toga sporazuma.

Prema FAZ-u, u dodatku na snage i rakete na testnom poligonu u Kapustin Jaru na jugu Rusije i drugom u Kamjšlovu istočno od Ekaterinburga, postoje još dvije lokacije sa snagama i raketama - jedna u Mozdoku u Sjevernoj Osetiji i jedna u Šuji u blizini Moskve.

Svaki od četiri bataljuna ima četiri pokretna lansirna poligona, od kojih svaki ima četiri rakete, navodi list. To znači da Rusija ima najmanje 64 rakete SSC-8  koje mogu biti opremljene konvencionalnim ili nuklearnim bojnim glavama.

Posejdon Putin misli ozbiljno Rusija raspoređuje opasno oružje: Njime može uništiti neprijateljske luke

Rakete imaju domet do 2350 kilometara. Opremljene konvencionalnim glavama težine od 500 kilograma imaju doseg oko 2000 kilometara.

Sporazum iz 1987. brani razvoj i posjedovanje nuklearnih i krstarećih raketa dosega od 500 do 5500 kilometara.

Rusija tvrdi da njezini sustavi imaju doseg od samo 480 kilometara.

Uz trenutni raspored ruskih raketa istočna i sjeverna Europa u njihovu su dometu, piše FAZ a njihovim bi premještanjem čitava Europa osim Portugala bila u dosegu ruskih raketa.

Pogledajte: Velika vojna parada u Rusiji

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • midea:

  autor Hina , naravno , tko može takve gluposti pisati , zašto bi Europa strahovala ?? Europa strahuje od Amera koji godinama teroriziraju cijeli svijet , luđake koji otimaju tuđe resurse ..... a sada me opet blokirajte na 7 dana !

 • Misko2:

  Ovo su organzirali Rusi da svijet vidi (javno i kod god je htio mogao je gledait) da NE KRSE dogovor o naoruzanju. Zvali su Amerikance u inspekcjiju koji se pak nisu pojavili. Sada isti event Hina prenosi kao dokaz o ... prikaži još! krsenju naoruzanja. Je li to izaslo iz onog ministarstva za istinu?

 • Avatar puky
  puky:

  Ako se ruski, američki i kineski milijarderi uključujući, trumpa, putina i sekretara KP Kine ne boje za svoje živote a što bi mi "sitna boranija" trebali brinuti? Oni su ti koji osim života gube luksuzni život.