Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posejdon

Novo Putinovo moćno oružje bit će neuništivo, a evo što će sve moći

Posejdon
Foto: screenshot/Yotube
1/3
05.02.2019.
u 10:08

Sustav autonomne kontrole omogućit će Posejdonu da probije u bilo koji neprijateljski obrambeni sustav

Ruska podvodna bespilotna letjelica Posejdon moći će putovati brzinom od barem 200 km/h, a imat će mogućnost autonomno izbjegavati neprijateljske sustave obrane. Moći će dosegnuti i dubinu od jednog kilometra.

"Sve to zajedno... učinit će ga neuništivim i garantirat će uništavanje mete", otkrio je vojni izvor za agenciju TASS, prenosi RT.

Tajanstveni torpedo bi trebala nositi podmornica na nuklearni pogon ruske mornarice.

Dok Posejdonova brzina i maksimalna dubina ronjenja mogu izgledati iznenađujuće za javnost, tehnologije razvijene u sovjetskim vremenima mogu dati naznake kako je to postalo moguće.

Primjerice, ruska nuklearna podmornica K-278 Komsomolets jednom je dosegnula rekordnu dubinu potapanja od 1027 metara u norveškom moru, izjavio je za RT ruski vojni stručnjak Mihail Khodarenok.

"Na 800 metara uspjela je ispaliti lažna torpeda kroz cijevi", rekao je stručnjak.

Video: Ovo su mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa

Komentara 17

NE
Nepokolebljiv
10:32 05.02.2019.

Bit ce naoruzana fotonskim torpedema i klingonskim fazerima ;-) Masovna proizvodnja pocinje slijedeci mjesec a planirano je 11500 primjeraka za rusku mornaricu te 500 za Iran i isto toliko za S. Koreju.

Avatar intimus500
intimus500
10:25 05.02.2019.

"Novo Putinovo moćno oružje bit će neuništivo" ... I onda je svizac zamotao čokoladu :) ... RT / Sputnik lobotomija .

GE
genex
10:25 05.02.2019.

malo ruske propagande.da ne bi bilo kao i ovaj tenk bez posade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije