Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOČEKIVANO

Doktor iz Zenice operirao u zrakoplovu: 'Nešto ga je ugrizlo u džungli'

Air France
Foto: Reuters/PIXSELL
29.04.2019.
u 16:35

Zeničanin Anel Okić na letu je iz Paname za Pariz spasio život putniku kojemu je izbila snažna infekcija pa ga je morao operirati nekoliko tisuća metara iznad zemlje

Kirurg iz Bosne i Hercegovine pokušao se odmoriti od posla putovanjem u Kolumbiju, no posao ga je pronašao na najneočekivanijem mjestu - u zrakoplovu.

Anel Okić, kirurg je u Zenici, na letu Panama - Pariz na putovanju dugom 11 sati spasio je život Francuzu kojem je pozlilo, prenosi Dnevni avaz.

Nakon tri sata vožnje, osoblje zrakoplova upitalo je putnike da li ima netko tko zna medicinske zahvate.

Bez razmišljanja sam se javio. Odveli su me na kraj aviona. Tamo sam zatekao blijedog momka koji je teško disao. Na koljenu, koje je bilo otečeno, vidio sam ranu. Rekao je da je bio u panamskoj džungli i da ga je dan prije nešto ugrizlo. Koljeno je bilo inficirano, a veći dio noge otekao. Imao je povišenu temperaturu – govori Okić za Dnevni avaz.

Ranu je morao otvoriti i očistiti, a osoblje je donijelo svu opremu.

- Stjuardi su mi pomogli. Očistio sam ranu, evakuirao gnoj i zavio. Sumnjao sam da se radi o velikoj alergijskoj reakciji, pa sam korisitio infuziju s hidrokortizonom. Pacijent  je nakon infuzije i tretmana bio dosta bolje, a potom sam mu intramuskularno dao i injekciju s antibiotikom širokog spektra. Sve je trajalo sat vremena – govori doktor.

Nakon toga 300 putnika uključujući posadu je zapljeskalo hrabrome Zeničaninu koji je spriječio ozbiljnu infekciju.

Priznao je da ga je bilo strah da nešto ne pođe krivu, a pogotovo kada se zna da operaciju obavlja nekoliko tisuća metara iznad zemlje.

Kao nagradu za hrabrost Air France mu je udijelio besplatan let, a nakon što su sletjeli i pilot mu je čestitao. 

Zagrepčanin oborio Guinnessov rekord

Komentara 10

BR
branka1958
17:28 29.04.2019.

Cestitke doktoru

Avatar Feral
Feral
17:27 29.04.2019.

Ništa bez Bosanaca.

AD
adler77
18:54 29.04.2019.

Ima nas malo ali smo dobro rasporedjeni😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije