Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETI DAN POTRAGE

Ponovno ispitani roditelji nestale Danke (2). Zatražena je ponovna analiza mobitela: 'Vratit će se sve obrisane poruke'

Foto: MUP Republike Srbije
1/17
30.03.2024.
u 22:39

Do jučerašnjeg dana je pregledano područje od oko 10 kvadratnih kilometra, a uz to su objavljene i informacije da je majka djevojčice već u četiri navrata bila ispitana u policiji kako bi se uspjele utvrditi sve informacije

Potraga za nestalom djevojčicom Dankom Ilić (2) iz Srbije ulazi već u peti dan. Iako je velik dio terena pretražen, a teren oko kuće je bio i raščišćen čak i bagerima, zasad informacija koje bi ukazivale na to gdje se nalazi djevojčica nema. U međuvremenu je priveden i jedan policajac iz Bora jer se sumnja da je odavao informacije o nestanku djevojčice, a uz to je pretražen i tunel dugačak 4,5 kilometra koji se nalazi u Boru zbog potencijalnih tragova, no bezuspješno. Kako je još jučer objavljeno, osim tunela koji prolaze kroz grad Bor, moguće je da će spasilačke službe morati pretražiti i Borsko jezero koje se nalazi nekoliko kilometara od grada. 

Još je jučer MUP Srbije objavio kako se i nakon 70 sati nastavio intenzivan rad na pretragama terena i utvrđivanju svih okolnosti. Do jučerašnjeg dana je pregledano područje od oko 10 kvadratnih kilometra, a uz to su objavljene i informacije da je majka djevojčice već u četiri navrata bila ispitana u policiji kako bi se uspjele utvrditi sve informacije.

Tijek događaja:

22:30 - Nakon što su razgovarali s istražiteljima i odgovorili na brojna pitanja o nestanku djevojčice, Dankini roditelji su izašli iz policijske stanice, prenosi Blic.

21:47 - Stručnjak za sigurnost, Darko Obradović, iskomentirao je potragu za djevojčicom te naglasio kako još uvijek nije potvrđeno ako se radi o otmici ili je djevojčica sama odlutala. S obzirom na to, smatra kako se trebaju detaljno ispitati oni najbliži s djevojčicom te dodaje kako će majka morati objasniti zašto je brisala poruke s mobitela. Istaknuo je da svaka nova informacija u potrazi stvara nelogičnosti te je naglasio važnost nadzora područja iz zraka putem helikoptera.

17:25 - U popodnevnim satima i majka nestale Danke opet je došla u policiju. Kako prenosi Blic, majka je u policiju došla sama, a ušla je nakon muža gotovo neprimjetno. Tužiteljstvo je, kako doznaje Blic, zatražilo detaljno vještačenje njezinog mobitela. - Vratit će se sve njene obrisane poruke - kaže izvor Blica.

16:55 Otac Danke Ilić, Miloš Ilić (30), došao je danas oko 14 sati u policiju u Boru, u pratnji svojih roditelja, na informativni razgovor u vezi sa nestankom kćerke, javlja Blic. Inače, prethodnih dana otac Danke Ilić je u više navrata dolazio u policijsku stanicu kako bi davao iskaz, a prema pisanju Blica prošao je poligraf.

15:57 - Mještani Banskog Polja smatraju kako nije riječ o otmici. Naime, jedna mještanka je za Kurir rekla da je "nemoguće toliko slučajnosti na jednom mjestu" te je dodala kako je Bansko Polje sigurno mjesto. Istaknula je kako "svi sumnjaju u dvije varijante, ili da je riječ o tome da je dijete već daleko ili da se nažalost bespotrebno nadaju kako će potraga završiti sretno", prenosi Kurir.

15:53 - U Banjsko Polje stigli su i inspektori iz Beograda, javlja Blic.

13:31 - Više srpskih medija izvijestilo je kako su danas na terenu i spasioci, a okolno područje oblijeću i dva helikoptera koja su u niskom letu. Uz to, pojačana je i policija na terenu te na području nestanka djevojčice. Jučer je, inače, MUP objavio i snimku plana potrage za djevojčicom.


9:28 - Osim što je ispitana u policiji, majka djevojčice Ivana jučer je bila i odvedena na mjesto gdje joj je kćer nestala kako bi istražiteljima mogla pokazati svaki korak i detalj trenutka kada je Danka nestala, doznaje Nova.rs.

- Istražni organi s majkom prolaze sve informacije i saznanja koja dođu do policije u istrazi nestanka njene kćerke - objasnio je izvor. Policijska patrola nalazi se i danas na ulazu u naselje, prenosi Blic.rs, a uz to je i jedna patrola ispred kuće. Drugih policijskih vozila i bagera trenutno na mjestu događaja nema. 


8:26 - Nove teorije o nestanku Danke krenule su kolati dok potraga za djevojčicom ulazi već u peti dan. Neki mještani pak strahuju da je djevojčica upala u šaht ili rupu te da ju je voda odnijela. 

- Kamo sreće, daj Bože da je dijete živo, da nije upalo u okno. Jer postoji kanal koji ide na RTB, toga sam se bojao jer je dubok 2 metra, ima 70 cm vode i metar je širok. A teče kao rijeka, neka brza voda, može odnijeti i čovjeka, a kamoli dijete - kazao je za Blic.rs jedan mještanin. 

POVEZANI ČLANCI:

Bivši predsjednik sindikata policije Blažo Marković pak smatra kako se nijedan scenarij ne treba isključiti, pa ni potencijalna otmica. 

- Bugarsku granicu imamo za 30 minuta, rumunjsku granicu imamo za 45 minuta. Bilo je dovoljno vremena za prelazak granice, jer vrijeme je vrlo bitan faktor. Za pet i po sati već bi mogao u Grčku - objašnjava. 


8:01 - Otac Danke, Miloš Ilić, oglasio se na Instagramu uz fotografiju svoje kćeri. On je i ranije objavljivao fotografije svoje djece, a uz to mu i u opisu profila stoje datumi njihovog rođenja. Uz Danku koja je rođena 6. svibnja 2022., obitelj ima i sina Lazara koji je devet mjeseci stariji.

Foto: instagram

>> VIDEO Privedene tri osobe za koje se sumnja da su povezane s nestankom djevojčice Danke

Komentara 12

PA
Pajdo
13:42 30.03.2024.

Sretan Uskrs

TO
Toronto20
17:01 30.03.2024.

Dokle ce ova zena praviti policiju budalama sigurno zna gdje joj je dijete.

JO
Josip333
18:55 30.03.2024.

Predlažem,našim medijima da odu u Srbiju i pomogni tražit Danu.Vjerujem u njihovu sposobnost .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije