Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Argumenti suca

Objasnio zašto je osumnjičenog za pokušaj ubojstva pustio da se brani sa slobode

Karlovac policija
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
23.12.2017.
u 19:28

U tučnjavi u Karlovcu 24-godišnjak je nožem 19-godišnjaka ranio u predjelu trbuha.

Karlovčanin osumnjičen za pokušaj ubojstva 19-godišnjaka danas je pušten da se brani sa slobode uz mjere opreza zabrane izravnog i neizravnog kontakta s 19-godišnjakom i svjedocima sukoba.

U četvrtak, 21. prosinca u tučnjavi u Karlovcu 24-godišnjak je nožem 19-godišnjaka ranio u predjelu trbuha. Policija je uhitila 24-godišnjeg Karlovčanina i podnijela kaznenu prijavu za ubojstvo u pokušaju. Policija je utvrdila da su u sukobu sudjelovala trojica mlađih muškaraca. Ranjeni mladić je spašen zahvaljujući brzoj intervenciji liječnika i pravovremenom operativnom zahvatu i dobro se oporavlja. 

Karlovac policija
1/11

"Osumnjičenik je sav prebijen, došao je plav na ročište..."

Nakon saslušanja 24-godišnjaka u subotu Županijsko državno odvjetništvo tražilo je jednomjesečno zadržavanje u istražnom zatvoru, ali je sudac odlučio drugačije. U izjavi za Hinu sudac istrage Ante Ujević rekao je da je umjesto predložene mjere jednomjesečnog pritvaranja odredio mjere opreza, zabrane izravnog i neizravnog stupanja u kontakt s oštećenikom ili s nekoliko svjedoka.

"Osumnjičenik je sav prebijen, došao je plav na ročište, tu nisu stvari crno-bijele, sud će utvrditi što je to bilo. Da se radi o huliganu mjera pritvaranja bila bi opravdana, ali ovdje je riječ o mladiću bez prekršajne ili kaznene osuđivanosti i nije u redu da se mjere u istrazi u jednom nejasnom incidentu uzajamne tučnjave pretvaraju odmah u neku vrstu kazne. Neka se brani sa slobode, ali uz mjere opreza koje su mu određene," rekao je Ujević.

DORH najavio žalbu

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika Dubravko Skolan je najavio je žalbu jer, kako je rekao za Hinu, nakon što je saslušao osumnjičenika smatra da postoji opasnost od ponavljanja djela, odnosno završetka započetog kaznenog djela pokušaja ubojstva, kao i bojazan od utjecaja na svjedoke.

Karlovac policija
1/7

"Mogu reći da se tu sigurno ne radi o nekom napadu nožem poput terorizma jer se mladići poznaju, domaći su, ali bit sukoba okrivljenik nije htio reći, mada se branio aktivno. Odlučio je tako jer smatra da je za njegovu obranu tako bolje. On na to ima pravo, ali na nama je da pritvaranjem osiguramo da se daljnja istraga odvija u miru i utvrde sve okolnosti događaja," rekao je Skolan uz napomenu da je sretna okolnost da se napadnuti 19-godišnjak u bolnici dobro oporavlja.

Neslužbeno se doznaje da je u blizini događaja policija pronašla nož te da se provjeravaju biološki tragovi i otisci.

Komentara 11

PI
Pierro12
21:58 23.12.2017.

Da, da. Oma je hdz ili veza neka. Drugarice, to ste radili, nekaznjeno, 50 ! godina, i nikom nista. I sad bi Opet ?! Da, da. Sigurno. Tudman vam je oprostio, ali samo on i hdz. Pamtimo jako dobro partizaniju i zlotvore. Zlocine najgore vrste i nitko do dana danasnjeg nije odgovarao. Zasto sdp suti i brani javno udbasku guju? Stiti je. I onda, kao se povjest izvrce ako se spiminje zloglasnu sugoslaviju i sugoslavene? Zlotvora tita, bandita? Medunarodni terorist i kriminalac i ubojica, da bi postao onda politicar i predsjednik, jedne potpuno izmisljene engleske tvorevine, drzave. Kao u Africi?! I takvi su ucili povijest?! Revizija, pa lustracija. Vratiti zemlju i imovinu, otetu i opljackanu, nakon, he, he, "oslobodenja ",45. godine, katastarski vlasnicima. Ima sve zapisano u katastru, Sta je cije bilo. I tko je oteo i prisvojio tudu djedovinu. Sram ih Treba biti. Jad i bijeda. Bili i ostali. Sacuvaj boze. Sramota tolike godine. A svijet kao nezna? Dosta sramocenje bilo.

PI
Pierro12
21:33 23.12.2017.

Po vazecem zakonu, sudac moze odrediti pritvor, na 30 dana, ako, slijedi opasnost ponavljanja djela, utjecaja na svjedoke i trece, ako nema adresu, dakle prebivaliste, tj. mjesto gdje ce biti i primati pozive odnosno, odazivati se sudu kada zatreba. Sudac, dakle, moze samo po te tri stvari, tocke, tako postupiti. Ako su te tri tocke zadovoljene, odnosno, pozitivno utdvrdene, moze ga se pustiti kuci. Tako je svuda u svijetu, u civiliziranom bar praxa. Nema potrebe zadrzavanju u pritvoru. Okrivljeni, ili optuzeni, ima isto neka prava, i sudac Nemoze bez osnove narediti pritvor. To je protuzakonito i to nesmije raditi. U slucaju pritvora, optuzeni ima pravo zalbe na odluku o pritvoru i drugo sudsko vijece bi ga pustilo svejedno. Dakle, Sudac je dobro postupio i Po zakonu. 100% je u pravu. A ova tumacenja i strasno pravedni komentari, a la, ja bi ga....ovo ili ono, ili treba ga Ovako, Onako, su bezvezna totalno i u stvari su nista vise nego osveta. A osveta nije sud. Tko se moze osvetiti ili koga svetiti?! Osveta nije kazna nego cin mrznje. To ne ide. Osobito, ako jos nije ni bilo sudenje i nije utvrdeno sto se zapravo dogodilo. Mozda je bilo u samoobrani ili slicno? Tko je izazvao tucnjavu? I Zasto? Tada tek ide Presuda u kojoj sud izrice kaznu. Tada i samo sud kaznjava i nitko drugi. Sve drugo je protuzakonito i predstavlja osvetu i samovolju. U sugoslaviji radili su sto su htjeli i osvecivali se privatno i politicki kaznjavali. Nekad i vise puta za istu stvar. Partizanija.

IP
info_punkt
20:23 23.12.2017.

Ne znam za ovaj slučaj, ali obično to bude zato što su oba u HDZ-u. Bezbrojni su takvi slučajevi u HDZ-ovom sudstvu, međju kojima su najpoznatiji slučajevi "sinkopa" i "ličko rukovanje"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije