Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIKVIDACIJA

Osumnjičeni za ubojstvo pokušao naplatiti šest milijuna kuna od osiguranja

Očevid nad pronađenim tijelom u šumi kod Lestakovca
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/4
21.11.2020.
u 19:21

Nakon istrage koja je trajala više od dvije godine, PU varaždinska je za Petrekovićevo ubojstvo kazneno prijavila 52-godišnjeg Zdenka J. koji je dobar dio života odrobijao zbog raznih kaznenih djela, te dvojicu državljana Srbije koja su mu pomagala zakupati tijelo u šumi

Osumnjičeni za ubojstvo Dejana Petrekovića (46) iz Varaždin Brega, čije je tijelo 13. studenog pronađeno u šumi u Leštakovcu, pokušao je prevariti osiguravajuće društvo i doći do više milijuna kuna. Nakon istrage koja je trajala više od dvije godine, PU varaždinska je za Petrekovićevo ubojstvo kazneno prijavila 52-godišnjeg Zdenka J. koji je dobar dio života odrobijao zbog raznih kaznenih djela, te dvojicu državljana Srbije koja su mu pomagala zakupati tijelo u šumi.

Kako je izvijestila policija, Petreković je ubijen vatrenim oružjem 10. srpnja 2018. godine u jednom skladišnom prostoru u Varaždinu. Radi se, kako se pokazalo, o istom skladištu u kojem je u siječnju prošle godine izbio požar, namjerno podmetnut kako bi se od osiguravajućeg društva dobio novac.

Tada se još nije znalo da i u tom kaznenom djelu notorni kriminalac Zdenko J. također ima prste. DORH je objavio da su on i mlađi poslovni partner u srpnju 2017. i kolovozu 2018. godine sklopili police osiguranja kojima su osigurali robu i zalihe društava u visini od preko 800.000 eura, iako nisu posjedovali svu prikazanu robu i zalihe, ni po količini, niti po vrijednosti. Dana 9. siječnja izbio je požar u skladištu u Miškinovoj ulici, a par dana kasnije podnijeli su prijavu štete. Naplatom štete njihova trgovačka društva stekla bi nepripadnu imovinsku korist u iznosu od oko šest milijuna kuna, no osiguravatelj im nije isplatio novac jer je posumnjao u vjerodostojnost okolnosti nastanka požara. Osim toga, dvojac je u rujnu 2018. godine u Zagrebu u ime tvrtke sklopio dva ugovora o leasingu.

Preuzeli su dva osobna automobila vrijedna više od 360.000 kuna, iako su znali da nemaju dovoljno novca na računu. Kad je leasing kuća raskinula ugovore zbog neplaćanja i zatražila vraćanje vozila, oglušili su se. Zdenko J. je, osim toga, u rujnu i listopadu 2019. godine pomogao državljaninu Srbije u ilegalnom prebacivanju sedam stranih državljana preko granice, a povezanom je i sa zapljenjom droge i oružja u Varaždinu, te nabavke eksploziva za sastavljanje eksplozivnih naprava. Sumnja se da mu je Petreković, koji je također otprije bio poznat policiji, dugovao novac, i da je to bio motiv ubojstva u skladištu.

Komentara 1

DU
Deleted user
13:10 22.11.2020.

Što znači: ¨te dvojicu državljana Srbije koja su mu pomagala zakupati tijelo u šumi" Na dva mjesta se u tekstu spominje pa mislim da nije greška. Možda treba okupati tijelo ili ......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije