Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Osuđen na deset godina zatvora za ubojstvo 19-godišnjaka

presuda
Saša Miljević/PIXSELL
14.12.2009.
u 14:50

Žrtva je dan prije napada na šetalištu Lungomare u Puli razbila staklo na automobilu napadača koji ga je potom sačekao s ocem te izbo nožem.

PULA - Nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Puli Marinko Krtinić (21) iz Pule osuđen je na 10 godina zatvora zbog ubojstva 19-godišnjeg Vilija Šilipetra iz Pule.

Krtinić je Šilipetra 21. lipnja prošle godine ubo u trbuh nožem čija je oštrica duga 22 centimetra.

- Motiv za napad bio je koristoljublje, a vi ste bili dovoljno odrasli da znate kako se u trbušnoj šupljini nalaze vitalni organi - rekla je u obrazloženju presude predsjednica sudskog vijeća Marija Budimir.

Šilipetar je, naime, dan prije napada na šetalištu Lungomare razbio brisač na Krtinićevu automobilu, pa ga je ljutiti Krtinić s ocem sačekao u Jeretovoj ulici, gdje ga je nakon svađe i ubo.

Liječnici su Viliju Šilipetru transplantirali tanko crijevo, koje je nakon nekog vremena tijelo odbacilo pa je preminuo u srpnju ove godine.

Krtinić nije bio na izricanju kazne. Kako zakon s obzirom na duljinu izrečene kazne predviđa automatsko sprovođenje u zatvor, policiji je izdan nalog za dovođenje.

Komentara 2

KA
Kamenjak
15:25 14.12.2009.

U podnaslovu je razbijeno staklo na autu a u tekstu od šest rečenica kaže se da je bio razbijen brisač na autu. I još je netko dobio honorar za ovakav šlamperaj.

RE
real
07:12 15.12.2009.

ubistvo je nerazumno, ali iz clanka nije jasan motiv - koristoljublje ??.. valjda osvjeta ... koristoljublje je ako ubojica oduzme nesto zrtvi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije