Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA 5 ZVJEZDICA

Oslobađajuća presuda za Žeravicu te oca i sina Kralja

goran štrok
Sanjin Strukić/PIXSELL
06.12.2013.
u 15:39

Nema doklaza da su tražili mito od Gorana Štroka

Ivo Žeravica te Anton i Antoan Kralj oslobođeni su na Županijskom sudu u Splitu od optužbe da su od poduzetnika Gorana Štroka tražili mito kako bi ishodio potrebne dozvole za hotel Bellevue u Dubrovniku. Riječ je o poznatoj aferi "Pet zvjezdica" kada je Štrok prijavio Žeravicu, tada pomoćnika predstojnika Ureda državne uprave u Dubrovniku i Kralja da od njega traže mito. Uskokovom optužnicom stavljalo im se na teret kako su od Štroka u nekoliko navrata 2007. godine tražili ukupno 440.000 eura kako bi mu pribavili dozvole.

- Nije bilo dovoljno dokaza, tek indicije koje nisu bile dovoljne za osuđujuću presudu. Inkriminacija se temeljila isključivo na iskazu Gorana Štroka, a brojni svjedoci su kazivali kako je doista bilo velikih nedostataka na hotelu Bellevue. Također, Ivo Žeravica nije uopće bio u takvoj poziciji da bi mogao nešto obećati jer je svaki akt ili odluka podložna reviziji drugog stupnja – dio je obrazloženja oslobađajuće presude sudskog vijeća kojim je predsjedao sudac Damir Romac.

>> Bellevue spreman za inspekciju

Komentara 2

Avatar tajar
tajar
17:58 06.12.2013.

Očito je da notorni hotelijer smatra kako je njegova riječ, bez materijalnih dokaza, dovoljna da ljude koji mu nisu išli na ruku strpa u zatvor. Srećom takva su vremena davno prošla!

Avatar Point_of_view
Point_of_view
19:02 06.12.2013.

Analagno ovoj sudskoj odluci interesira me epilog "slucaja Sabo".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije