Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
branili boje hrvatske

Osječki zbor Lipa okitio se s dva srebra na Olimpijadi zborova u Rigi

Osijek,Lipa,zbor
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/3
15.07.2014.
u 11:19

Osječki "lipaši" jedini su "branili" boje Hrvatske na Olimpijadi zborova

Osječko Hrvatsko pjevačko društvo "Lipa" "okitilo" se s čak dvije srebrne medalje na 8. Svjetskim zborskim igrama (World Choir Games) popularnoj Olimpijadi zborova (Choir Olympics) u glavnom gradu Latvije - Rigi. Riječ je o najvećem zborskom natjecanju na svijetu na kojem se ove godine u Europskoj prijestolnici kulture predstavlja 460 pjevačkih zborova s više od 20.000 pjevača iz 73 zemlje svijeta.

Osječki "lipaši" jedini su "branili" boje Hrvatske na Olimpijadi zborova. Medaljama su se okitili u dvije kategorije - onoj mješovitih pjevačkih zborova i sakralne glazbe. U obje kategorije "Lipa" je u težoj "Champion" skupini, kako je izvijestio njezin glasnogovornik i dopredsjednik Tomislav Levak, izvela zahtjevan i raznovrstan program sastavljen od četiri skladbe domaćih i inozemnih skladatelja iz različitih stilskih razdoblja. "Lipaše" je do trona dovela dirigentica prof. Valerija Fischbach uz pomoć kodirigentica prof. Ozane Tomić i prof. Lidije Neznanović te dopredsjednika Stevana Radovančevića.

>>Osječki "lipaši" "branit" će boje hrvatskih zborova

Komentara 2

JS
janja.svigir
18:17 15.07.2014.

Čestitam curama, ali samo da se znba da nisu jedine predstavnice Hrvatske, nego su to i VIS "JANE".

JS
janja.svigir
11:41 20.07.2014.

Nadovezujem se na svoj prijašnji komentar i ponosno objavljujem da su VIS "Jane" osvojile zlato na olimpijadi zborova u Rigi i dostojno predstavile Hrvatsku i njenu tradicijsku baštinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije