Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTIŠLI U "VJEČNI GRAD"

Osječki "lipaši" "branit" će boje hrvatskih zborova

Osječki "Lipaši" jedini iz Hrvatske
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
04.12.2013.
u 13:13

Hrvatsko pjevačko društvo "Lipa" predstavit će se na 7. Međunarodnom pjevačkom festivalu Chorus Inside - Advent u glavnom talijanskom gradu Rimu. Na put je krenulo 60 pjevača i pjevačica.

Osječko Hrvatsko pjevačko društvo "Lipa" već treći puta predstavit će se u "Vječnom gradu" Rimu. Tamo će u vremenu od 5. do 9. prosinca gostovati na 7. Međunarodnom pjevačkom festivalu Chorus Inside - Advent. Ovo je prvi puta da "lipaši" sudjeluju na nekom međunarodnom natjecanju u glavnom gradu Italije na kojem će biti jedini pjevački zbor iz Hrvatske.

Pjevat će i u Panteonu

Osječani će se predstaviti u nekoliko navrata. Pjevat će na uvodnom skupnom koncertu u Bazilici San Vitale, a potom će svoj natjecateljski program pod dirigentskom palicom prof. Valerije Fischbach izvesti u Teatru P. Santa Chiara.

Na put u talijansku prijestolnicu krenulo je 60 pjevača i pjevačica. Posebna "poslastica" za sve "lipaše", ali i publiku, kako je poručio dopredsjednik i glasnogovornik HPD "Lipa" Tomislav Levak, bit će kratki nedjeljni koncert u prostoru rimskog Panteona.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije