Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Terme Hortus Croatia

Osim vodenih radosti u Draškovcu sve traženiji zdravstveni turizam

'VARAZDIN/MEDJIMURJE- 25.03.10., Cakovec, Hrvatska- Prve fotografije kako ce izgledati toplice terme Draskovec. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
25.03.2010.
u 16:10

U Vrtu Hrvatske očekuju se gosti iz cijele regije. Gradit će se vodeni park, dva hotela, dvorac i etnovile za goste dubljeg džepa te igralište za golf

Investitori u terme Hortus Croatiae u Draškovcu ishodili su građevnu dozvolu, no radovi još ne mogu početi zbog dalekovoda koji se ispriječio na trasi kompleksa, u koji skupina investitora planira uložiti oko 120 milijuna eura! Prema najavama Petra Vesenjaka, direktora grupe Hosting iz Ljubljane, predstavnika investitora, na početku će se zaposliti od 200 do 250 ljudi, a poslije još stotinjak.

Cijeli kompleks, s igralištem za golf sa 18 rupa, koje na red dolazi u trećoj fazi, prostirat će se na 2,4 milijuna četvornih metara. Unutarnji bazeni zauzimat će više od 1700 četvornih metara, a vanjski više od 4000. Na otvorenom bit će, među ostalim, bazen s valovima, akvagan, spore rijeke i druge vodene atrakcije, a u unutrašnjosti su predviđeni i tropski i lječilišni bazen.

Upravo na ljekovitoj vodi iz termalne bušotine Draškovec-1 temeljen je cijeli kompleks, koji će oživiti taj dio Međimurja. Projekt je započeo poduzetnik Josip Kobal iz Draškovca, koji je nakon odluke Ine da zatvori bušotinu u kojoj nisu pronađene željene količine plina, odlučio iskoristiti bogatstvo - termalne vode. Projekt je podržao i Grad Prelog.

U Vrtu Hrvatske (lat. Hortus Croatiae) očekuju se gosti iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske, Italije i Njemačke. Budući da je riječ o zdravstveno-turističkom naselju, P. Vesenjak je na predstavljanjima projekta isticao da će najvažniji sadržaji biti namijenjeni zdravlju i rekreaciji, pa će se pomno urediti velik vodeni i hortikulturni park.

Gradit će se dva hotela, a u projektu je predviđen i dvorac za goste dubljega džepa, etnovile i apartmani okruženi terenom za golf, zelenilom i rekreacijskim površinama.

Kaže da zdravstvo postaje sve više ekonomska kategorija, što dokazuju i kretanja na turističkom tržištu. Usto, medicinski turizam doživljava najmanje oscilacije u vrijeme gospodarske krize. U toj djelatnosti bilježi se rast.

Josip Kobal kaže da se još nije riješen problem dalekovoda, koji prolazi preko zemljišta predviđenog za terme. Čeka se u vezi s tim pozitivan odgovor Hrvatske elektroprivrede.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije