Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Investicija od 191 milijuna kuna

Osijek dobiva najveći studentski paviljon u Hrvatskoj, rektor: Bit će kao studentski grad

Zagreb: Okrugli stol o visokom obrazovanju - Hrvatska u Bolonjskom procesu
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
16.06.2021.
u 17:02

Očekujemo da ćemo na jesen prerezati vrpcu, odnosno useliti studente u ovaj dom, kazao je rektor

Osijek dobiva najveći studentski paviljon u Hrvatskoj, a koji će osigurati novih 800 mjesta za studente u tom gradu, i to već od jeseni. Broj ležaja porast će tako sa 700 na ukupno 1.500, što je, ističe se, znatan korak naprijed za kvalitetu studentskog života. Zgrada je pred samim završetkom, a obišao ju je jučer i Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja.

- Ova je investicija vrijedna 191 milijuna kuna, od čega je Vlada RH osigurala 17 milijuna kuna. Očekujemo da ćemo na jesen prerezati vrpcu, odnosno useliti studente u ovaj dom. Stariji dom i novi dom povezani su zračnim tunelom te očekujemo da će ove dvije zgrade funkcionirati kao studentski grad – naveo je rektor Vlado Guberac.

- Sveučilište u Osijeku jedno je od mlađih sveučilišta u Hrvatskoj. Ono je od 1995. bilježilo nevjerojatan rast, ne samo u akademskim strukturama, nego i infrastrukturno. Ovo što danas Sveučilište u Osijeku jest, za svaku je pohvalu i daje dojam pravog europskog sveučilišta – izjavio je, pak, ministar Fuchs prilikom posjeta i obilaska novog studentskog doma.

VIDEO Dvojica Osječana za djecu s teškoćama iz Vukovara biciklom išli do Bruxellesa: "Najlakše je pronaći kome pomoći! Potrebite djece ima koliko hoćete."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije