Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA OZLIJEĐENIH

Jako jugo u Dalmaciji, udari vjetra srušili krov staračkog doma

Foto: Vatrogasci Zadvarje/Facebook/Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/9
28.11.2021.
u 17:31

Vatrogasci su se popeli na krov staračkog doma te dodatno pričvrstili preostali dio limenog krova kako bi spriječili i njegovo rušenje pred naletima snažnog juga

Udari olujnog i orkanskog juga srušili su u nedjelju dio krova staračkog doma u Zadvarju, no nitko nije stradao, izvijestili su iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Zadvarje.

"Radi se o limenoj konstrukciji krova koja je pala na tlo odakle je uklonjena brzom intervencijom vatrogasaca," rekao je Hini zapovjednik DVD-a Zadvarje Neno Bajić.

Foto: Vatrogasci Zadvarje/Facebook

Vatrogasci su se popeli na krov Staračkog doma te dodatno pričvrstili preostali dio limenog krova kako bi spriječili i njegovo rušenje pred naletima snažnog juga, dodao je.

Materijalna šteta nastala rušenjem dijela krova  Staračkog doma u Zadvarju naknadno će se utvrditi.

Općina Zadvarje smještena je između Omiša i Brela.

Mjestimično jako jugo pogodilo je dijelove Dalmacije, kao što je i najavljeno iz Državnog hidrometerološkog zavoda. Za nedjelju  je izdan i narančasti alarm ponajviše u srednjoj i južnoj Dalmaciji, a u ponedjeljak i za područje Velebitskog kanala.

1/9

Vjetrovi u dijelovima udaraju jačinom 65 do 95 kilometara na sat, a dobar dio Omiša u poslijepodnevnim je satima i poplavljen zbog izlijeva Cetine. Kako prenosi Slobodna Dalmacija, poplavljen je dobar dio staroga grada, kao i ceste uz rivu kojima je promet izuzetno otežan.

Udari juga na moru u nedjelju mjestimično stvaraju višemetarske valove što uzrokuje poremećaj  u brodskom prometu pa su na splitskom plovnom području u prekidu sve Jadrolinijine katamaranske i nekoliko trajektnih linija, doznaje se u Jadrolinijinoj splitskoj agenciji.

"Danas su na splitskom plovnom području u prekidu trajektne linije: Split-Vis,  Lastovo-Vela Luka (Korčula)-Split, Sumartin-Makarska i Sućuraj-Drvenik," rekla je Hini Jelena Ivulić, koordinatorica Jadrolinijinog splitskog plovnog područja

Po njenim riječima povremeno su vremenski uvjeti na moru "izrazito loši" te ne preostaje ništa drugo nego u takvim okolnostima zaustaviti brodski promet.

Ključne riječi

Komentara 1

IL
ilustrator
18:56 28.11.2021.

kad ste čuli da je vjetar odnio crijep? limeni krovovi nisu za naše podneblje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije